Ni ove godine ništa od minimalne plaće u iznosu od 1.000 KM

ljubuski.info

Reforma fiskalnih zakona u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) još uvijek je na čekanju, što znači da od minimalne plaće u iznosu od 1.000 KM ove godine sigurno neće biti ništa.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Admir Čavalić također je pitao Vladu FBiH u kojoj je fazi izrada seta fiskalnih zakona.

U odgovoru koji je dobio navodi se da Federalno ministarstvo financija aktivno radi na izradi prijedloga novih zakonskih rješenja iz oblasti doprinosa i poreza na dohodak.

“S obzirom na to da je riječ o sustavnim zakonima koji će imati značajan utjecaj i da je samim tim izrada vrlo složen proces, obavještavamo vas da ćemo iste odmah nakon razmatranja u Vladi FBiH uputiti u Parlament FBiH”, stoji u odgovoru koji je Čavalić dobio.

On je krajem ožujka uputio inicijativu da se do usvajanja fiskalnih zakona produži Uredba Vlade FBiH o isplati pomoći poslodavaca.

Prema važećoj Uredbi, poslodavci u FBiH radnicima mogu isplatiti jednokratnu pomoć u iznosu do 2.520 KM bez oporezivanja. Rok važenja ove Uredbe istječe krajem lipnja.

Ostaje za vidjeti hoće li ova mogućnost za poslodavce biti dostupna ranije.

Treba napomenuti da je Vlada FBiH krajem 2023. godine najavila da je pripremljen set fiskalnih zakona koji bi trebali olakšati poslovanje i povećati standard građana.

Klix.ba

Glas naroda

Toni obećava ništa ne ispuni

Ako bi bila 1000KM to bi povuklo sa sobom niz izdavanja iz budžeta, uključujući i dječji doplatak kad bi ga primali skoro pa svi. To im se nikako, ama baš nikako ne isplati

Kako će bit kad su penzionerima sa miljom i pol dali da rade puno radno, vrime. Nema se tko bunit, nit bunu dizat.. nepalci sigurno neće

Bitno je da imaju političari

može li ovaj portal nešto pametno objaviti i stvarne probleme a ne gluposti

Ni ove godine ništa od minimalne plaće u iznosu od 1.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari