Zbog lažnog Marlbora izrečena kazna od godinu dana zatvora i 100.000 KM

ljubuski.info

Gruđaninu Robertu Iličiću izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine te novčana kazna u iznosu od 100.000 KM zbog proizvodnje i prodaje lažnog Marlbora.

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i rasprave za izricanje kaznenopravne sankcije, donio je i javno objavio prvostupanjsku presudu.

Optuženik Robert Iličić proglašen je krivim jer je radnjama opisanim u izreci presude počinio kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. stavka 2. KZBiH, u vezi s kaznenim djelom krivotvorenja znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova iz članka 208. stavka 1. KZBiH, i u vezi s kaznenim djelom nedopuštene trgovine iz članka 212. KZBiH.

Sud je optuženiku za počinjeno kazneno djelo izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine te kao sporednu – novčanu kaznu u iznosu od 100.000 KM. Na temelju zakonskih odredbi, od optuženika je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela, u iznosu od 1.200 KM.

U presudi Suda BiH stoji da je Iličić proglašen krivim jer je u razdoblju od početka 2007. do rujna 2007. postao pripadnikom organizirane skupine koju je prethodno organizirao T.P., s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi neovlaštenom proizvodnjom i prometovanjem trošarinske robe – duhanskih prerađevina u BiH, ali i inozemstvu.

Dalje se navodi da je organizator T.P., preko više različitih pravnih i fizičkih osoba, uvezao mašine i repromaterijal potreban za proizvodnju i pakiranje cigareta, kako bi zajedno s optuženikom Robertom Iličićem i drugim pripadnicima skupine, u hangaru u Grudama, točnije Drinovcima, pokrenuli proizvodnju cigareta.

Te cigarete su, s namjerom obmanjivanja krajnjih kupaca i drugih korisnika glede kvaliteta, porijekla, vrijednosti i drugih svojstava robe, pakirali u lažnu ambalažu na kojoj su se nalazile lažne oznake za obilježavanje strane robe „Marlboro“ cigareta, stranog proizvođača „Philip Morris“.

Potom su na tu ambalažu, s namjerom da ih koriste kao prave, lijepili lažne trošarinske markice s vrijednosnim oznakama „Ministarstvo financija Republike Srbije“.

Robert Iličić je navedenu robu, radi daljnje prodaje, prevozio do kuće organizatora skupine T.P., koji je potom prodavao poznatim kupcima za novčane iznose od 600 do 700 maraka po kartonskom paketu. Tim su radnjama, u konačnici, proizveli najmanje 500 paketa cigareta (50.000 šteka), priopćeno je iz Suda BiH.

Glas naroda

Koje t p kada se ovi punim imenom i prezimenom što ne svi

Po kojoj logici nekom pisu samo incijale a nekom puno ime i prezime i cak nadimak

Sve dok nisi pravomocno presudjen ti si nevina osoba i zato se stavljaju inicijali. A kad imas pravomocnu presudi,negativnu za tebe, to znaci da si ti taj sto je izvrsio to nedjelo i triba to na sva zvona razglasit da svit zna sa kim ima posla.

Unda motam škiju

Mali Boro puno košta

Koji Boro???

Lepi Boro

A lažne diplome,lažne građevinske dozvole i svi ostali lažnjaci?

Zbog lažnog Marlbora godinu dana zatvora i 100 000 KM kazne, a kad se pojavi pošiljka kokaina, onda nema sankcija roba se vrati odakle je došla, navodno zalutala, a države , a ppravosuđaa a bijede , jada i korupcije.

Nađu bačene banane u kutijama

Užas, ne daju ljudima živit

A za duvan koji nije akcizna roba pet godina

A provizija 2% mali boro i bratija

Eee mali mali, cudo jedno

Čitav život sam u tome poslu na selu,i vrime je užasno za život …..di su lažne diplome ,zaposlilie se HDZ na vvrhove

A di su dozvole za zgrade ,grade zgrade po ljuboskome kao da su satori

Je li bio dobar pušit ?

Bolje taj pusit nego ona kupovna [ * neprimjereno * ]

Kad je to bilo davno 17 godina i što sada presuda

Zbog lažnog Marlbora izrečena kazna od godinu dana zatvora i 100.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari