Strah od američkih sankcija u HDZ-u BiH

ljubuski.info

Predrag Kožul, predsjedavajući Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine je povukao Prijedlog izmjena Zakona o financiranju institucija Bosne i Hercegovine, javlja FTV.

Ovaj prijedlog bi se odnosio na isplatu plaća u gotovini osobama s crne liste SAD-a, nakon što su im računi blokirani. Kožul je obavještenje da povlači ovaj zakon uputio predsjedavajućem Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojši Radmanoviću prije dva dana, a jučer je zaprimljeno u Parlamentu, navodi FTV.

Nije obrazložio razloge povlačenja. Suština izmjena koje je predložio HDZ-ov parlamentarac jeste da se službenicima državne vlasti omogući ono što je nedavno omogućeno službenicima vlasti Republike Srpske, a to je da im se plaća daje u gotovini.

Takav slučaj je sa Kožulovim stranačkim kolegom, zamjenikom predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Marinkom Čavarom, članicom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović (SNSD) i predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom (SNSD). Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu se usprotivilo ovom prijedlogu te je poručilo da ovakav čin predstavlja nastojanje da se "izbjegne provedba sankcija". "Podrška ovakvim aktivnostima i sankcioniranim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice", glasila je jasna poruka.

Ono što je u normalnim, demokratskim i uspješnim državama svijeta nezamislivo, u Bosni i Hercegovini je svakodnevica. Teško da bilo koga tko iole poznaje prigode u BiH može iznenaditi bilo što u društveno-političkom životu jer narodi i žitelji ove žabokrečine već tridesetak godina žive u istinskoj tragikomediji. Samo što je iz godine u godinu sve više tragedije, a sve manje komedije.

Ove godine dobili smo čitav niz novih činova te tragedije, a možda je i najtragičniji onaj koji su povukle vlasti iz Republike Srpske kada su omogućili da se tamošnjim dužnosnicima omogući isplata plaća i naknada 'na ruke', odnosno u gotovini. Ono protiv čega se država godinama bori, što se strogo kažnjava, u RS-u je zbog sankcija koje su pogodile brojne pojedince postalo zakonito.

Nije trebalo dugo čekati da se u partnerski im HDZ BiH sjeti sličnih rješenja. Njihov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul predložio izmjene zakona kojima će se omogućiti isplata plaća dužnosnicima koje su sankcionirale Sjedinjene Američke Države, pa imaju velikih problema u radu s bankama.

Kožul je sada povukao prijedlog, vjerojatno nakon oštrih kritika SAD-a. Reklo bi se 'probali, nije prošlo'.

Dnevni list

Glas naroda

Uvatila prpa dobročinitelja.

Sve pohapsit.. Ta nema nevinih

Nemoj da Bunozu ostave.

Predrag Kožul i njemu slični su svojim ponašanjem izazvali gađenje kod hrvatskog naroda. Najbolji pokazatelj su proslave i obljetnice na koje branitelji ne dolaze iz razloga što im se ti političari koji pale svijeće i polažu vijence doslovno gade.

Ja bi želio sankcije kao što ih je Dodik dobio,samo da pokradem bar deset posto kloliko je on pokrao.Jedina sankcija koja će im štetiti je interpolova potjernica

Kožul je jedna obična figura i radi samo za svoj interes ko ga bira gori je od njega

Može raditi kod svog pajde Tomića za 800 KM,on će mu dati sve na ruku.

Jedan veliki autobus za Ševu ,i Olega Čavku da ih Gordana Tadic vozi sve na goli otok

Krug se zatvara,tak i treba.Sankcije će sigurno biti,tak vam i treba.Kako siješ tako žanješ,tak i treba.Lukavi i oholi kad tad uđu i začaran krug,Bog sve vidi kazne ili nagradi,tak treba..

Marinko Čavara je HDZ-ov udbaški političar iz Srednje Bosne koji se krio u ratu i jedanput ga vojna policija pronašla u hladnjaku za duboko zamrzavanje. Kad je postao predsjednik Fedreacije BiH došao je u zgradu, nije rakao dobar dan i ni s kim se nije upitao, samo je sjeo u svoj ured i rekao nekom svom djelatniku da podijeli svima otkaze, iako se radilo o državnim službenicima i namještenicima. Tu je bilo branitelja i djece branitelja, ali tog velikog udbaškog Hrvata to nije zanimalo. Mnogi su pokrenuli radne sporove i svi su izgubili, jer branitelji i djeca branitelja ne mogu dobiti presudu u udbaškom sudu.

Za ovo udbaško blebetalo postoji samo jedan lijek a to je udbaška metoda

Vi 30 godina svojim udbaškim metodama prijetite braniteljima, i kao da se ne zna tko ste vi.

Vi stalno koristite svoje udbaške metode, prijetite braniteljima i članovima njihovih obitelji, izbacujete ih s posla, napadate i oštećujete njihovu imovinu, trujete branitelje (masovni moždani udari i dr.), a postoje poznati i nepoznati slučajevi trovanja djece branitelja.

Ti udbaško blebletalo koji prijetiš udbaškim metodama raspitaj se u kojim Ministarstvima ste postavljali otrove po uredima, kojem ministru ste stavljali otrove u kavu i u kojim kafićima ste stavljali otrove u kavu.

Je li otrove ili otvore?

Ih Tule je sada veliki Rvat a po potrebi i Ustaša.

Udbaški kradezeovci prijete propao im plan.

Čoviću istraji Hrvatski narod na ulice da se jednom stane ukraj toj Ameriki.

Amerika je nažalost kumovala ovoj koruptivnoj tvorevini ,sta se sad čude?

Strah od američkih sankcija u HDZ-u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari