Igor Musa pobjednik 4. teniskog memorijala “Vinko Dževlan”

ljubuski.info

Na Teniskom centru Mostarska Vrata u Ljubuškom održan je četvrti teniski memorijal “Vinko Dževlan”. Turnir je iz kategorije HT za igrače 35+ na kojem su sudjelovala 34 igrača iz cijele Hercegovine.

Nadmetanje je trajalo dva tjedna, a pobjednik je Igor Musa iz Mostara, koji je time ponovio uspjeh iz 2022. godine. Musa je u finalnoj borbi svladao Ivana Čolaka iz Širokog Brijega.

Igralište izgradio 1966.

Rezultati četvrtfinala: Musa – Perić 7:5, 7:5; Čolak – Vujnović 7:5, 6:3; Šimunović – Brčić 7:5, 6:2; Vučić – Krešić 7:6, 6:2. Polufinale: Musa – Vučić 2:6, 6:4, 10:5; Čolak – Šimunović 3:6, 6:4, 10:4. Finale: Musa – Čolak 6:2, 3:6, 10:3. Turnir je organizirala udruga koja nosi ime Vinka Dževlana, po kojem se zove i memorijal.

Ljubušak Vinko Dževlan iz prigradskog naselja Mostarska Vrata rodonačelnik je, osnivač i pokretač teniskog sporta u Hercegovini. U svome je selu 1966. godine sagradio improvizirano tenisko igralište i time udario temelje te igre u Hercegovini.

Već nakon tri godine, 1969., Vinkovih dvoje djece Vesa (13) i Ante (11) nastupilo je na tadašnjem pionirskom teniskom prvenstvu BiH u Zenici. U konkurenciji pionira do 12 godina Ante je osvojio drugo mjesto, a i njegova sestra Vesa okitila se drugim mjestom u konkurenciji starijih pionirki.

Ovogodišnji, četvrti memorijal “Vinko Dževlan”, upriličen je u povodu 55. obljetnice prvog nastupa njegove djece Vese i Ante na nekom turniru, a organizator je njihov najmlađi brat Željko, koji je tada imao devet godina.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari