Najbolje i najmanje plaćeni poslovi u Njemačkoj

ljubuski.info

U Njemačkoj čistačice primaju oko 1.000 eura manje od prosječne plaće. Dok druge industrije poput IT-a nude znatno unosnije plaće, osoblje za čišćenje uvelike zaostaje za njima.

Ni u jednoj drugoj profesionalnoj skupini radnici ne zarađuju tako malo kao u sektoru čišćenja. U ovoj industriji prosječna mjesečna bruto plaća iznosi 2.493 eura – to proizlazi iz podataka Saveznog zavoda za statistiku, navode njemački mediji.

Na drugom mjestu među zanimanja koja zarađuju najmanje su poljoprivredna zanimanja s prosječnom plaćom od 2.531 eura,

Na trećem mjestu nalaze se zanimanja u turizmu, hotelijerstvu ili ugostiteljstvu. Prema brojkama, prosječna plaća ovdje je 2.634 eura mjesečno.

Prosječna bruto plaća u Njemačkoj iznosi 3.698 eura.

“Ako ljudi koji igraju ključnu ulogu u održavanju ove zemlje rade zarađuju preko 1.000 eura mjesečno manje od prosječne plaće, onda to nema nikakve veze s poštenim učinkom”, rečeno je iz stranke BSW.

Plaće su preniske. “Težak rad više ne vrijedi za milijune”, dodano je. BSW traži veće plaće i više korištenje kolektivnih ugovora.

Čistačice na dnu platne ljestvice

Podaci se odnose na travanj 2023. godine i prosječne su bruto plaće za puno radno vrijeme bez posebnih naknada, regresa i božićnice.

Prema statistici, najmanje su zarađivali pomoćni radnici u poljoprivredi s mjesečnom plaćom od 2.154 eura, čistačice s 2.527 eura i skladištari s prosječnom mjesečnom plaćom od 2.832 eura.

Kada tražite privatne čistače za kućanstvo satnice variraju. Samozaposlene čistačice mogu se rezervirati na različitim platformama za oko 13 do 26 eura.

Točna procjena plaće je u ovom sektoru teža nego kod stalno zaposlenih, jer se čišćenje u privatnim kućanstvima često obavlja na crno.

Piloti su zaradili više od direktora

Međutim, prema podacima Zavoda za statistiku, radnici u IT sektoru zarađuju posebno dobro s bruto mjesečnom plaćom od 5.477 eura, zatim slijede učiteljska i stručna zanimanja s 5.228 eura te tehnički programeri i zanimanja u području izgradnje i kontrole proizvodnje s 5.077 eura.

Piloti su među osobama koje najviše zarađuju. U 2023. najviše su zaradili piloti u Hessenu s prosječnih 11.375 eura mjesečno.

Visoko su pozicionirani i direktori, koji su u prosjeku primali 10.278 eura, te liječnici s 8.045 eura mjesečno, objavio je Zavod za statistiku u Wiesbadenu.

Muškarci i žene s višim stupnjem obrazovanja imaju tendenciju da zarađuju više, objavio je državni ured.

Stalno zaposleni s priznatom stručnom spremom u Hessenu u prosjeku su dobili 4.029 eura. Bez takve kvalifikacije prosječna primanja bila su 3.179 eura, 850 eura niža.

Fenix magazin

Glas naroda

Moj svekar relativno mlad 55 godina radi u Frankfurtu na visoj poziciji neto placa mu je 5.400 €sta oces bolje.

čuvaj ga da ne nađe kakvu bosanku

Haha vele ti svekar laže

Da, za dva mjeseca.

Najmanje naplate oni koji rade kod "NAŠIH LJUDI"Jer i oni se vode onom ako ti nećeš ima ko hoće.i obično su minimalne satnice.Znači što dalje od naših.

Ako uopće i naplate.Nego te naše treba prijaviti tako da im nikad više ne padne na pamet ili ih kad dođu vamo malo u gepeku provozati

A koji su to vasi ljudi

Evo ja nisam na nekoj velikoj poziciji, radin na mišalici iman 3000€ neto isto dobro.

A neke su bolje plaćene za dobro mišanje, zavrti zavrti, opaaaa

Najbolje i najmanje plaćeni poslovi u Njemačkoj
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari