Proslava svetog Ante na Humcu

ljubuski.info

Devetnica sv. Anti Padovanskom na Humcu kreće 4. lipnja i traje do 13. lipnja, odnosno samog blagdana ovoga sveca koji se na poseban način štuje u Ljubuškom.

U utorak, 4. lipnja tema je Molitva vjere i pouzdanja, a sv. misu će predvoditi fra Marinko Vukman (Sinj) a Molitva prošnje bit će tema u srijedu, 5. lipnja kada će sv. misu predvoditi p. Stjepan Ivan Horvat (Zagreb).

Zatim, u četvrtak, 6. lipnja sv. misu na temu Molitva klanjanja će predvoditi fra Josip Ikić (Visoko).

U petak, 7. lipnja fra Ivan Hrkać predvodit će misno slavlje na temu Molitva slavljenja, dok će u subotu, 8. lipnja tema biti Zagovorna molitva, a misu će predvoditi don Ivan Šarić (Švicarska).

Dalje, u nedjelju, 9. lipnja tema je Ustrajnost i postojanost u molitvi, tema o kojoj će razgovarati i predvoditi sv. misu don Luka Klarica (Rim).

Program se nastavlja u ponedjeljak, 10. lipnja kada će dr. don Vitomir Zečević (Beli Manastir) predvoditi misno slavlje na temu Molitvene prepreke. Molitva srcem i žarka molitva bit će središnja tema misnog slavlja u utorak, 11. lipnja, a sv. misu predvodi fra Ivan Marija Đuzel (Karin).

Na Uočnicu, odnosno u srijedu, 12. lipnja, ujedno i blagoslov djece, sisački biskup msgr. dr. Vlado Košić predvodit će sv. misu.

Sama svetkovina pada u četvrtak, 13. lipnja kada će sv. mise biti održane u 5:00, 6:00, 7:00, 8:00 i 9:00 sati.

Svečana sv. misa s procesijom koju također predvodi sisački biskup msgr. dr. Vlado Košić je u 11:00 sati, dok će večernju sv. misu u 19:00 sati predvoditi fra Ivan Slišković (Čitluk).

Svete mise koje počinju u 19:00 sati (sv. ispovijed je od 18:00, a krunica od 18:30 sati) bit će uveličane pjesmama crkvenih zborova iz Ljubuškog.

Glas naroda

ove godine skupljamo novac za kip fra škropana gvardijana koji će stajati u novoj fontani i šrkopat sve prolaznike. hvala.

svaka prava poštena obitelj će donit fra škropanu po 2 pečena janjca za donaciju. vidiš koja je cijena janjetine, ljudi moraju jest a ne može se. pomozite ljudi

Fra Škropan napravija fontanu

Koliko miliona maraka je zamračio pra darijo

Mora pozvati dobročinitelja na ručak janjetinu da dođu pod rotacijom i džakula krišto bariša čolak udbašija ne smije biti gladna.

Pra Darijo ima veći proračun od Općine

Unda je pun ko Džajić...

Proslava svetog Ante na Humcu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari