Tvrtka iz Posušja zatražila licencu za međunarodnu trgovinu strujom

ljubuski.info

Tvrtka “Lager” d.o.o., Posušje zainteresirana je da obavlja djelatnost međunarodne trgovine električnom energijom, zbog čega je Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju (DERK) podnijela zahtjev za izdavanje licence..

Tvrtka Lager je prošle godine preuzela dvije kompanije koje su razvijale projekte solarne energije - AT Solar iz Bosanskog Petrovca, čiji je vlasnik bio Aleksandar Aćimovac, i Promondis Energy iz Sanskog Mosta koja je bila u vlasništvu istoimene njemačke kompanije čiji je vlasnik bio investitor Berthold Brentrup.

Kompanija AT Solar iz Bosanskog Petrovca planira na području ove općine graditi tri solarne elektrane naziva AT1, AT2 i AT3 snage d 20 MW, prema idejnom projektu, dok Promondis Energy stoji iza projekta izgradnje solarnog parka Bjelajski Vaganac instalirane snage ukupno 88,5 MW (3x29,5 MW), vrijedog 60-ak milijuna eura.

Društvo “Lager” d.o.o., Posušje osnovano je 1987. godine u Posušju gdje se nalazi i sjedište Lager grupe. Lager grupa predstavlja grupaciju vlasnički povezanih društava Lager d.o.o. Posušje, Lager Bašić d.o.o. Zagreb, Lager Mašine d.o.o. Beograd, Lager d.o.o. Skoplje, Lager d.o.o. Kosovo, Lager d.o.o. Podgorica, International Ljubuški, te zastupništva u Sloveniji, Albaniji i Švicarskoj.

Vlasnik Lager je Milenko Bašić iz Posušja.

Indikator.ba

Glas naroda

Cestitke coviku koji je izgradio respektabilnu firmu.

L.opovluk i uništavanje hercegovačkog krajolika radi bogaćenja pojedinca.Nama više struje nije potrebno jer nemamo industrije,jedinu bespotrebne klimatizacije i rasvjete.

Jedino sto je unisteno je u tvojoj glavi. Firme uopce nisu iz Hercegovine koja je zasuta otpadom kog bacate di stignete.

Ali po Hercegovini uništavaju zelenilo i postavljaju smeće od solarnih panela.Ako tebi to nije smeće onda ne znam kome je smeće u glavi

Hercegovina je oduvik bila sinonim za zelenilo? Sa takvima bi mogla postat i sinonim za nesto drugo.

BiH i Srbija su dvi najzagadjenije zemlje u dunjaluku.Pogledaj te samo izvore u hercegovini svi su bakteriološki zagadjene da ne govorimo o zraku i zemlji.nema čega nema,gdje nam idu otpadne vode od svih ovih "giganata"od Pošja,Lištice,Gruda i ljUbUškog?sve idje podase...po raznorazni fekalija,plastika,teških metala,ulja auta,guma plastike,kemikalija iz Leda i Violete itd itd...Bangladeš i Indija su tu do nas.

Glad za novcem je najgora bolest i šteta za ljude, to će biti jasno kad bude kasno...

Već je kasno.

Lako se bogatit dok je ova Grubišića u inspekciji one 2 skupa odrade sve ispod stola trebalabi federalna kontrolirat tržnuI građevinsku inspekciju pa da vide kako se lova bere posebno ova Grubišića neznaš iđeli ktebi ili od tebe ,a lovu zna pribavit ispod stola.

Jeli to ona što je podržava župnika koji za vrime mise stavlja blokove ljudima po autima mora da ima interes dobar

Dase nebi ponovila slavonija u posušju opasne su ispektorice znaju da pratri ne odaju tajne

Ma sta pricate cijela europa pod solarima najcistija i ekoloski najnormalnija proizvodnja.struje vise zagade okolis ovi zemljoradnici sto prosipaju na stotine kila pesticida nedozvoljenih uradite test zemlje ispod solara a uradite bilo gdje se sadi povrce pogotovo u plastenicima znaci po meni ljubomora i nepismenost

Ovi što aludiraju na " nepismenos,zlurados,zavist"
Nek uključe malo moždane vijuge naravno ako ih imaju pa se prisjete detalja iz korona plandemije?
Sve lijepo,bajno samo političari se cijepe vodom tj.placebo i nitko od njh ne umre,jedina slovenskog ministra žena( stala u pogrešan red) htijela prikoreda??
A ta zelena i obnovljiva energija je isto što i starcu od 100 godina reć mladiću,njemu drago a tebi svejedno!?

A to pozivanje na evropsku pamet vrlo znakovito?
Šta im je s električnim vozilim evo i mercedes priznao danas da mu je to bila najgluplja odluka u povjesti??
Pametnom dosta!

Kakve veze ima sadrzaj clanka sa bilo cim sto ti pises? Covik ima u glavi i ulaze u nesto sto je i sad a kamo li ne u buducnosti profitabilno. Struja se sve vise koristi i cijena joj je sve veca a ti bi petruljke prodava i laja na nekog ko zna sta triba radit ?

Tvrtka iz Posušja zatražila licencu za međunarodnu trgovinu strujom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari