Ministrica Pozder posjetila Posušje i Ljubuški

ljubuski.info

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder boravila je u Ljubuškom i Posušju gdje je održala sastanke sa službenicima, ali i predstavnicima nevladinog sektora i gospodarstvenicima.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma su priopćili da je ministrica razgovarala s predstavnicima „Ljubuški Outdoor Festivala“. Ovaj festival je skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim se povezuje i revitalizira kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta u paraglidingu, trčanju, biciklizmu i trail stazama koje povezuje rijeku Trebižat i dva prirodna bisera, vodopade Kravicu i Koćušu.

Ova ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala. Festival promovira sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju.

Ova inovativna manifestacija je dobar primjer kako se može poticati i promovirati razvoj aktivnog destinacijskog turizma. Ljubuški je odličan primjer da se to može i da se prirodni i povijesni potencijali mogu iskoristiti za turistički razvoj. Tisuću prijavljenih sudionika i sudionica, od kojih čak 400 dječaka i djevojčica, garancija su da će o prirodi i njenoj zaštiti i promociji imati i ima tko mariti, rekla je ministrica Pozder.

Tijekom posjeta ministrica Pozder je razgovarala i s predstavnicima Hercegovačke udruge uljara i maslinara (HUUM), a tema sastanka bila je suradnja i projekti koji mogu dodatno potaknuti razvoj maslinarstva. Federalna ministrica je obišla i uspješnu uljaru Mikulić i njihov maslinik, te je izrazila zadovoljstvo što je broj nasada maslina u ovom dijelu naše države u stalnom porastu.

U priopćenju Ministarstva, također je istaknuto da je važno promovirati maslinovo ulje, njegove nutritivne i zdravstvene vrijednosti, a razgovarano je i planiranim aktivnostima koje se odnose na zaštitu brenda hercegovačkih ulja koja su relativno nedavno ponovo zasjala na uljaraskoj svjetskoj sceni, ali i dominiraju na natjecanjima.

Ministrica Pozder je boravila i u Posušju gdje se u Vladi Županije Zapadnohercegovačke sastala s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimirom Širićem.

Na ovom sastanku je razgovarano o zakonskim inicijativama i projektima koji mogu poboljšati turizam i okoliš u lokalnim zajednicama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Obišli su i gradski park ”Pluća grada” u koji se kontinuirano ulaže i gdje se na skoro pet hektara borove šume smjestila i očuvala prava prirodna oaza, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Glas naroda

Ne mogu nikakva pluća pomoć među onolikim zgradama.Znači samo je doveli u park i na ručak da ne vidi Kravicu i ostale žderaonice

Dali je pitala kada će biti funkcionalna Turistička zajednica ŽZH?

A sto ce nam jos i ta turisticka zajednica?

Jeli bila žderačina na koćuši ....u naj goroj birtiji na rjeci

Prezime joj je Pozder nastalo od požder

Ministrica Pozder posjetila Posušje i Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari