U Ljubuškom održani ”Dani mladog krumpira”

ljubuski.info

Manifestacija “Dani mladog krumpira – Ljubuški rani”, kojoj je cilj predstaviti visokokvalitetni autohtoni proizvod, održana je u srijedu u Ljubuškom u organizaciji Poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje” Ljubuški i Udruge poljodjelaca u ŽZH.

Program je počeo u Gradskoj vijećnici gdje je prikazan kratki film i spot “Ljubuški rani”, nakon čega se nazočnima obratio direktor zadruge “Plodovi zemlje” Dubravko Vukojević, prenosi Radio Ljubuški.

Vukojević je zahvalio svim razinama vlasti od gradske do federalne, ističući da su svih ovih godina poljoprivredni proizvođači iz Ljubuškog nailazili na razumijevanje svih kada su u pitanju njihovi problemi.

Mi proizvođači Ljubuškog ranog davno smo shvatili da naš proizvod bez marketinga neće biti prepoznat na tržištu i zato smo tamo negdje 2007. godine krenuli s brandiranjem i na kraju smo uspjeli

Brendirali smo ovaj visokokvalitetni mladi krumpir i tako ga zauvijek odvojili od gomile ostalog krumpira nepoznatog podrijetla kojeg svakodnevno viđamo na hrpama u supermarketina diljem BiH i šire, kazao je Vukojević.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić pozvao je na sinergijsko djelovanje svih razina vlasti kada je u pitanju pomoć poljoprivrednim proizvođačima.

Jedan od prvih pokrovitelja ove manifestacije, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Marinko Čavara prisjetio se prvih dana manifestacije.

Ove manifestacije me stalno podsjete na prve Dane ljubuškog ranog krumpira koje smo održavali u selu Vojnići. Tada mi je rekao, moramo raditi na selu nećemo ići u općinu dok ne bude grad. Evo, preselili smo se iz sela u grad, međutim, meni je tada bilo fascinantno da me pozivaju na Dane ljubuškog mladog krumpira, a kod nas u Bosni krumpir tek nikao.

Dvojio sam radi li se o nekoj šali, a tek mi je bilo fascinantno kad su mi rekli koliko tona se proizvodi i prodaje, kazao je Čavara.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić kazao je da je ova Vlada opredijeljena podržati ovakve projekte.

Proizvodnja hrane je nulti prioritet ove zemlje i mislim da će ova Vlada to podržati i mnogo više nego što je to do sada bio slučaj, a to dokazuje i izdvajanje iz Federalnog proračuna gdje smo s prošlogodišnjih 164 milijuna maraka ove godine izdvojili 175 milijuna. Ljubuški rani postao je svojevrsni brend ne samo Ljubuškog i Bosne i Hercegovine, nego i regije, kazao je Hrnjić.

Nakon programa u vijećnici manifestacija se preselila na Gradski trg gdje je uslijedilo svečano otvaranje manifestacije.

“Dani mladog krumpira” održavaju se 16. godinu zaredom, a pokrovitelji je ministar financija i dopresjednik Vlade FBiH Toni Kraljević.

FENA

Glas naroda

Pozitivno.
Čestitke

pogledajte slike sa trga , nije im ni rodbina došla , eto ljudi

Unda neka se odluče više kako se zovu: Dani mladog krompira ili Dani ljubuškog ranog?

Ovde niko nesadi krompir nego rade na uvozu

Ovaj buco gospodin neki, slušam mu izjavu vau.. Za ministra poljoprivrede Bih najmanje mu ga stavit

Slavimo gomolj, bravoooo na velikom uspjehu, bravoooo huraaaa…

Tko ce doc usred bijela dana, ljudi rade (a ono koji ne rade sjede po kafićim)

Netko slavi jer ne kopaju a radnici kopaju krompire.

Molim čestite moje Radišćane da mi pojasne otkud lažnog zapovjednika i invalida dom':rata i neznam što već samo prevara Milenka Miće Milićevića koliko ga je sram da ja slego glavu do poda

Kakva te mržnja spopala?
Kakve veze ima Mića Miličević sa Ljubuškom ranim krumpirom?
" Više cvijeća manje smeća..."

Koliko dana,jeli bila ikakva fešta i jesu li se jeli specijaliteti od krompira?

Gledam video Bojka 40 duluma radi plače kaže neisplati se,pa da mu po dulumu ostane 1000 km 40 000 km plus poticaj,dobro ono su suze radosnice.Gazda najveći dok je bilo vaktile mule.

Ono zbog luka plače...

Kako ono kazu gazde..kukaj dok imas..dzaba ti kukati kad nemas.

Poštovani proizvođači,mene zanims zašto su mladi krompiri zelene boje u prodaji?

To je nova vrsta u nas poznata po imenu zelembaći ,rana sorta najbolje rađa u Vojnićima,klima im pogoduje .

Ja ovom buci nebi dao 2 ovce da čuva,koja je ovo seljacina

Bojka nas ucrni Lijanićev potrčko,njegova dva tornjaka ostali tu neradnici čašari ko i on,zašto nisu otišli u Njemačku, svatko mu kriv,loša slika Ljubuskog kraja kod ministara ali uvijek ima kvrgavih grana.Zamisli sam radi 40 duluma zemlje poticaj biba i opet plače prekriva laž.

U Ljubuškom održani ”Dani mladog krumpira”
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari