Pokušaj HDZ-ovog zastupnika da "crnolistašima" osigura isplatu plaća u kešu završio novim američkim prijetnjama

ljubuski.info

Veleposlanstvo SAD-a u BiH oglasilo se nakon što je Predrag Kožul u Zastupničkom domu predložio da se sancioniranim dužnosnicima omogući isplata plaća u gotovini.

Američko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini oglasilo se povodom prijedloga izmjena Zakona o financiranju institucija BiH kojima bi se omogućila isplata plaća zaposlenima u institucijama na državnoj razini u gotovini koje je na sjednici Zastupničkog doma PSBiH u utorak iznio zastupnik HDZ-a Predrag Kožul.

"Ovakve izmjene", navode iz veleposlanstva "koje su slične izmjenama i dopunama Zakona o radu RS koje je Narodna skupština RS usvojila 18. travnja, predstavljaju očigledno nastojanje da se izbjegne provedba sankcija".

"Kao što je vršiteljica dužnosti pomoćnika ministra financija SAD Morris istaknula tijekom svoje posjete u ožujku, Sjedinjene Države pomno prate takve aktivnosti.

Podrška ovakvim aktivnostima i sankcioniranim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice", ističu iz veleposlanstva, te dodaju kako će "Sjedinjene Države koristiti sve raspoložive provedbene mehanizme za podršku režimu sankcija SAD i prevenciju koruptivnih, destabilizirajućih ili antidaytonskih aktivnosti".

Podsjetimo, Kožul je u pojašnjenju svog prijedloga naveo kako je plaća osnovno ljudsko pravo.

Kožul je također predložio da Ministarstvo financija i trezora Bosne i Hercegovine osigurava gotovinu za isplatu plaća i drugih primanja zaposlenika "kojima se ista iz objektivnih okolnosti ne može izvršiti putem tekućeg računa, te za isplatu troškova službenih putovanja i ostalih sitnih materijalnih troškova".

Podsjetimo, u travnju su iz Narodne skupštine Republike Srpske kazali kako su pripremili član zakona koji glasi: "Izuzetno od člana 126. ovog zakona, u slučaju kada je radniku onemogućena isplata plaća putem tekućeg računa koja nije zasnovana na pravosnažnoj sudskoj, upravnoj ili drugoj odluci nadležnog organa, poslodavac plaću i druga osobna primanja radnika isplaćuje u gotovom novcu".

Naveli su kako će poslodavac biti dužan da prije isplate dostavi pismene obavještenje Poreznoj upravi o načinu i razlogu isplate i podacima o radniku kojem se vrši isplata plate u gotovom novcu, a način isplate plaće uredit će se instruktivnim aktom ministarstva nadležnog za oblast financija.

Bljesak.info

Glas naroda

Kako da on to uradi bez Tonija Kraljevica

Kožul se našao javit. Među bogatiji Hercegovcima. Da je sreća nebo plaću nikako uzimao već davao kakvoj sirotonji. Smeće jedno

Njegove kolege na mostu pričaju da je on ukrao pet miliona maraka u vrećama koje su došle iz Hrvatske nakon promijene dinara u kune i zbog toga ima par benzinskih pumpi. On je bio Lijanovićev djelatnik i odjednom je s boka uletio u vrh HDZ-a BiH, pa postao županijski ministar i kasnije zastupnik u Sarajevu. Na zadnjim izborima nije ni njegova rodbina za njega glasala, ali on je krivotvorio dvadeset tisuća preferencijalnih glasova da ga slučajno neki drugi HDZ-ov spletkaroš ne bi pobijedio. On je jedan veliki mutikaša, smutljivac, prevarant i on je u Širokom Brijegu u svemu u Martici hrvatskoj itd., pa zbog njega i njemu sličnih HDZ je postala gadljiva stranka. On je mnogim ljudima u Širokom Brijegu pogazio osnovna ljudska i ustavna prava, a sad se zalaže za ustavna prava svojih spletkaroša i neprijatelja Hrvata.

Pokušaj HDZ-ovog zastupnika da "crnolistašima" osigura isplatu plaća u kešu završio novim američkim prijetnjama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari