Zaštita žena od nasilja nije dovoljno prepoznata kao problem društva

ljubuski.info

Zaštita žena od nasilja kod nas nije dovoljno prepoznata kao problem društva. Žrtve nasilja nisu zaštićene, nisu sigurne, nevidljive su jer nema sustava koji ih registrira, niti brine za njih, izjavila je zamjenica šefa Kluba SDPBiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Rejhana Dervišević, komentirajući posljednje slučajeve femicida u Gradačcu i Miljevini kod Foče.

Po njenim riječima, ne postoje baze podataka ni o žrtvama, ni o nasilnicima. Postoji samo sustav nasilja kojem se društvo mora bez odlaganja mnogo odlučnije suprotstaviti.

''Više nego ikada potrebno je poduzeti konkretne mjere kako bismo zaštitili naše majke, kćerke, sestre, kolegice, susjede...a nasilnike spriječili i osudili.

On sto je nažalost evidentno je refleksija nedovoljnog činjenja i manjak koordinacije, odnosno nedovoljno aktivnosti cjelokupnog institucionalnog sistema. Naša je obaveza odlučno se suprotstaviti svakoj vrsti nasilja'' - kazala je Dervišević.

Posljednji slučaj femicida u BiH dogodio se u utorak u naselju Miljevina, nedaleko od Foče, gdje je Radomir Andrić pištoljem usmrtio suprugu Milevu, a potom sebi oduzeo život.

FENA

Glas naroda

Mlate praznu slamu! Jel se itko ikad zapita koja je prevencija nasilja, da bi se mozda ti nasilnici trebali prepoznat i ljecit??

Što zaslužuje jedno društvo kojem je prvi način kažnjavanja djece upravo udaranje? (Hajde javite se sad vi sa svojim "šipka je iz raja izašla")

kakve su nam obitelji, škola, crkva , društvo , sveukupno okruženje !?niska razina znanja, htijenja da se bude čovječnije i imamo što imamo! žalisno sve , ako se ne vratimo čovječnosti , ljuckosti , izgubili smo, u krivom smo smjeru-Bože nam budi u pomoći

a žena na kojoj se izvrši nasilje , treba zaštiti i pomoći da joj se to nedogodi više nikad, trpit nasilje nikako,

Zaštita žena od nasilja nije dovoljno prepoznata kao problem društva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari