U dva mjeseca iz BiH izvezli oružja i streljiva za 51,1 mil. KM

ljubuski.info

Izvoz oružja i streljiva iz Bosne i Hercegovine nastavlja rasti i u ovoj godini. U dva mjeseca ove godine ovaj izvoz iznosio je 51,1 milijun konvertibilnih maraka, što je za više od četvrtine, odnosno za 27,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, kada je taj iznos bio 40 milijuna konvertibilnih maraka.

Samo u veljači izvoz je bio 34,3 milijuna, što je za čak 104,7 posto više u odnosu na siječanj ove godine.

U cijeloj prošloj godini izvoz ovih proizvoda bio je 320 milijuna maraka, a očekuje se da će ove godine biti nadmašen s obzirom na brojne nove ugovore koje su potpisale bosanskohercegovačke kompanije, a čija se realizacija očekuje tijekom 2024.

Rast izvoza namjenske industrije značajan je i jer dolazi u vrijeme kada ukupni izvoz iz BiH pada, najviše zbog dramatičnog pada u vrijednosti izvezene električne energije i nekih ruda.

biznisinfo.ba

Glas naroda

Namjenska industrija bilježi rast. Tvornice u Konjicu, Bugojnu, Goraždu , Sarajevu rade, proizvode. Ostale su i opstale, nisu uništene privatizacijom, a nisu ni porušene da bi se napravile zgrade.U Mostaru, Čapljini i drugim gradovima Hercegovine tvornice namjenske industrije uništene, pretvorene u skladišta, sajmove šerpa, lonaca i poklopaca

Proizvode se samo poklopci za svaki lonac koji voli Rvacku...

Ne sekiraj se privise. Nema ti sekirancija osnovu a i lose je za tvoje jadno srce.

Šta želiš reći?

Da je kradeze na vlasti u konjicu isto bi ga uništili kao aluminij

Radnici im rsde za 500 KM i kusur

Poljoprivreda u BIH u kolapsu vojna industrija u procvatu pa ti kupuj kombajna i traktor budućnost nas i naše dece je u ORUŽIJU i RATU jer nikad kroz povjest nijedan Rat nije Krupa i led odnili Ratovat se more i po ledu kiši slani i čelopeku.

Zar Rvati nemaju tvornicu oružja i municije? Odstupi ne zavedi!

Nemaju tvornicu u ljubuškom sve ih opljačkali i uništili kradezeovci.

Rvatine više voli praviti zgrade

Hrvati imaju dr Dragana Čovića najače oružje u svojoj Povjesti.

Penzioner

Sljedeca 2 tjedna su kljucna i duboko je uvjeren rece Covic..i tako godinama..a onda kradi kradi i svi tako koji su imalo na kljucnim pozicijama...do jednog dana kad sve dide na naplatu..

Srbi imaju tri tvornice oružja,muslimani dvanaest hrvati naravno nijednu!!!

U dva mjeseca iz BiH izvezli oružja i streljiva za 51,1 mil. KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari