Prosječna plaća u siječnju 1.328 KM

ljubuski.info

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u BiH u siječnju je iznosila 1.328 KM i nominalno je viša za 2,4 posto, a realno za 2,2 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na siječanj prošle godine, prosječna isplaćena neto plaća nominalno je viša za 9,9 posto, dok je realni indeks bio veći za 7,7 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U djelatnosti informacija i komunikacija isplaćena neto plaća u siječnju iznosila je 1.926 KM, u financijskim i djelatnostima osiguranja 1.860 KM, a u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.837 KM.

Prosječna isplaćena neto plaća u prvom mjesecu u djelatnosti pružanja smještaja, te pripremi i usluživanju hrane iznosila je 875 KM, u građevinarstvu 994 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 1.037 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u BiH za siječanj iznosila je 2.052 KM, što pokazuje nominalan rast za 2,4 posto, a realno je veća za 2,2 posto u odnosu na prosinac lani.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća za siječanj u odnosu na isti mjesec 2023. godine nominalno je viša za 10,3 posto, dok je realni indeks bio veći za 8,1 posto.

Glas naroda

Ajde nelaprdajte u konzumu nije ni 700 koja prosjecna ??je kad ministarsku stavis sa ovom socijalnom pa imas prosjecnu

Pokazatelj je minimalna plaća a ne prosječna.Prosječna je i u Rusiji na razini samo što 90% primanja imaju oligarsi i ekipa oko Putina

sva raja sa srednjom skolo, ima oko 900 km placu,jedino u drazvnoj upravi je visa ali tada racunaju topli obrok i prevoz,gola plata je na razini 900km

Jako dobro pokazujete svoje neznanje!

Prosječna plaća u siječnju 1.328 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari