Ljubuški i Županja potpisali Povelju prijateljstva i suradnje

Višegodišnje prijateljstvo i suradnja Kulturno umjetničkih društava “Herceg Stjepan” iz Ljubuškog i “Kristal-Sladorane” iz Županje iznjedrilo je jučer potpisivanje Povelje o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova koju su potpisali načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić i gradonačelnik Županje Davor Miličević.

Uz zvuke “Moje Hercegovine” kojima su goste iz Županje u zgradi općine Ljubuški dočekali hercegovački “Gusari” oba su se načelnika, potpisujući Povelju, složila kako je ovo još jedan dokaz moći kulture da obogaćuje, oplemenjuje i gradi najljepše mostove prijateljstva među ljudima.

Proširivanje suradnje

Gradonačelnik Županje je prenijevši Ljubušacima pozdrave iz sada prijateljskog grada s lijeve obale Save izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Povelje. “Nadam se kako će se suradnja započeta na kulturnom nastaviti i na gospodarskom planu” poručio je Davor Miličević. Zadovoljstvo potpisivanjem Povelje izrazio je i načelnik Ljubuškog ocijenivši kako bi ona trebala doprinijeti bržem, kvalitetnijem i jačem uspostavljanju veza i kontakata u svim sferama življenja između dvije sredine. “Buduća suradnja u svakom bi slučaju trebala biti značajnija i zbog činjenice kako Slavoniju nastanjuje veliki broj žitelja porijeklom iz Hercegovine. Sredinom ljeta planiramo održati niz gospodarskih sastanaka kako bi svim zainteresiranima omogućili proširenje kapaciteta i investiranje kako Županjaca u Ljubuški tako i Ljubušaka u Županju”, rekao je Barbarić.

Iskoristiti iskustva

Istaknuo je da će Ljubuški, kada se stvore uvjeti za to, iskoristiti iskustva Županje kod pristupanja međunarodnim fondovima. Potpisivanju Povelje bio je nazočan i gvardijan humačkog samostana fra Miro Šego kazavši kako se ovaj događaj odvija u najznačajnije vrijeme za župnu zajednicu u Ljubuškom kada se slavi blagdan zaštitnika ove općine svetog Ante.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari