Vlada ŽZH isplatila 854.108,07 KM za poljoprivredu i gospodarstvo

ljubuski.info

Uplatom 854.108,07 konvertibilnih maraka na račune krajnjih korisnika Županija Zapadnohercegovačka danas je završila s isplatom poticaja za razvoj gospodarstva, poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvitak za 2023. godinu.

Riječ je o isplati na temelju Odluka Vlade ŽZH o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za poticanje razvoja gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke“ kao i Programa utroška sredstava „Tekućih prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku za 2023. godinu“, sukladno kojima je Ministarstvo gospodarstva ŽZH raspisalo javne pozive.

Kako je Feni potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade ŽZH, Blagica Leko za subvencioniranje nabave novih strojeva za proizvodnju i preradu u Županiji Zapadnohercegovačkoj za 2023. godinu danas je isplaćeno 194.286,04 KM, dok je za subvencioniranje dijela obračunatih troškova kamate po poduzetničkim kreditima u ŽZH za 2023. godinu korisnicima uplaćen iznos od 245.563,96 KM.

Iz Ministarstva financija ŽZH su naveli kako je ovom prilikom među ostalim isplaćen i preostali dio poticaja za razvoj gospodarstva za 2023. godinu u iznosu od 14.500 KM, kao i 307.758,97 KM za realizaciju projekata, te 91.999,10 KM za ostale poticaje vezane za navedene Odluke Vlade ŽZH.

Podsjetimo u rujnu prošle godine Vlada ŽZH je temeljem navedene Odluke po prvi put isplatila poticaje novoosnovanim poslovnim poduzetnicima-početnicima te ženama poduzetnicama u ukupnom iznosu od 100.000 KM.

FENA

Glas naroda

Prestala plaćatii presude nastavnicima . Vratite Tonija on je toburddno plaćao,ova to ne plaća

Kako god ova je bolja od svih ovih kraljevica, luburica....

Kako se dodje do mjesta ministra zanima me
jel ima neki redosljed kome se morate u d uvuc

Ahaa, zato nam.place nisu do 20 u misecu ili koji dan prije. Krpljenje rupa . . .a glasovi ???ahaaa. Ma isti bi bili i oni drugi da su na vlasti nego uzea si zalogaj sad se davi curo moja

Nece ni ona dugo..tanka na zivcima..a prihvatila žeravicu..

To kradezeovci dijele podobnima, izmeđuse, zna se.

Jel se zna jel sta Tonće Pavičić JAMIO na sve svoje lažne Opg-ove?

Pa ne treba Pukovniku Tonći Pavličiću valjda i ti poticaji on ima pukovnički penziju. On i rođaci mu Pavličiću

Pukovnik nebi bio pukovnik da ne uzima redom. Od subvencija na dulume zemlje/koje je nedavno cak ukrao rodenom ujaku iz Vasarovica koji ga finacisjki digao i othranio mu obitelj i za hvala zavrne covjeka za 20xxxx duluma zemlje.razne masine itd dok je covjek u Njemackoj /...pa subvencije na telad koja nisu cak ni njegova..pa par neki OPGova itd....taj ne bira bila drzava .. rod...musterija. p.s. nebi se cudio da mu i zena nema cin pukovnika .

Povest će se pitanje plaćanja svakakvih računa.

Treba sipa da vidi sva riješenja u min Financija u ljubuskom ostat će šokirani kad vide šta se isplaćuje i kome idu novci od poreznih obveznika

Bas tako. Od laznih OPG nemogu doci na red pravi tipa Poljoprivrednici itd. SIPA pod HITNO . Vec je neko naveo prvo ime gdje trebaju pokucati.

šta bi trebalo, tko je god ispunjavao kriterije dobio je, ako je dostavio lažne podatke, odgovarat će, a nije ministar gospodarstva nikome isplatio ako nije ispunjavao kriterije

Da isplaceno je ali neki su lazirali dulume zemlje....grla stoke. Pred dolazak komisije dovedu tuda grla npr goveda ili konja pa vrate nakon odobrenja .

Najodgovornija osoba za novac je ministrica financija

Jeli isplaćeno malim vinogradarima zbog elementarne nepogode...

Mlađe,a sposobnije i inteligentnije stvorenje od ove ministrice još ne vidjeh. Pored toga, jako ljubazna i skromna osoba. Samo naprijed.

Mlada bas i nije..ima i sposobniji...brate?..ali imala dobru vezu ..rodake Dzajice..u vrijeme Barbarica..buia nekakva savjetnica...kao sto joj je sad brat savjetnik u zupaniji..niti sta radi niti sta zna..toliko...za sada.
.

Min Financija ne izdaje riješenje nemaš pojma samo lupaš,min gosp u posušju izdaje riješenje a min financije isplaćuje

Ministarstvo financija bi trebalo kontrolirati ta rješenja

Sve kontrolirati u ministarstvu gospodarstva-kriminal nesuđenih razmjera

Vlada ŽZH isplatila 854.108,07 KM za poljoprivredu i gospodarstvo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari