Počinje isplata uvećanog dječjeg dodatka u FBiH

ljubuski.info

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je naloge za isplate dječijih dodataka za mjesec siječanjr za 51.491 dijete, korisnika federalnog dječijeg dodatka sa pravomoćnim rješenjima, u ukupnom iznosu 8.458.554,90 KM.

U prosincu prošle godine na isplati je bilo 46.016 pravosnažnih rješenja, dok u siječnju ima 51.491 rješenje.

"U mjesecu siječnju imali smo obrade postojećih korisnika dječijeg dodataka, ali i 8.710 novih rješenja, odnosno djece koja su prvi put ostvarila pravo na dječiji dodatak. Što se tiče obnova ovaj mjesec na isplati su 802 rješenja. Toliko je došlo nama iz općinskih službi i centara za socijalni rad i toliko ih je i pušteno na isplatu", pojasnio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Pojasnio je da je u prosincu na ispati bilo 10.319 novih rješenja od čega je 1.314 korisnika koji su obnovili svoje zahtjeve za dječiji dodatak, a 9.005 rješenja koja su donesena na osnovu prvi put podnesenih zahtjeva.

"Ovi brojevi pokazuju da kontinuirano traje proces donošenja novih rješenja i to s trendom rasta iz mjeseca u mjesec, a istovremeno se rade revizije starih rješenja, također u kontinuitetu. Proces revizije stvara zaglušenja u centrima i službama za socijalni rad i mi ćemo prilikom izmjena Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom nastojati prevazići ovaj problem", ovim riječima najavio je ministar Delić da će uskoro krenuti u izmjenu ovog zakona.

Kazao je i da je prosječan broj korisnika dječijeg dodatka po federalnom propisu u 2023. godini bio 53.000, te da ih je najviše bilo u rujnu prošle godine kada je na isplati bilo 75.214 korisnika.

Podsjetio je i da je povećanjem minimalne plaće rastao i dječiji dodatak sa 113,24 KM na 117,61 KM, a shodno odredbi prema kojoj visina dječijeg dodatka iznosi 19 posto najniže plaće u Federaciji utvrđene u skladu s odredbama Zakona o radu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Glas naroda

Ajme slike, a doplatak uvećan za 4 marke i kusur

Foto je sarkazam

Ovako rade oni što dobivaju 500 za savko treće

Stidi te se ,kolko ste u parlamentu plate digli

Počinje isplata uvećanog dječjeg dodatka u FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari