Otac upozorio na energetska pića: Moje dijete je jedva preživjelo!

ljubuski.info

Kapetanović dodaje da mu je doktor gastroenterolog kazao: "Znate li da se od upale gušterače izazvane energetskim pićima lako može umrijeti?"

Dževad Kapetanović iz Gračanice podijelio je na društvenoj mreži Facebook svoju priču kojom je upozorio na štetnost energetskih pića i opisao kako je njegovo dijete jedva preživjelo.

Kad zdravstveni savjet znači tanku liniju između života i smrti. I tako poče agonija čitave obitelji.

Dan je protekao mirno, curica završila semestar, uživa u raspustu. Večer izlaska. Dolazi oko 23 sata. Malo nešto jede i ide na spavanje. U 00:00 se budi s jakim bolovima u stomaku. Mislimo kiselina, ili što je popila hladan sok u kafiću.

Ide uobičajeno, čaj, probiotik, masaža. Zaspala, u pola tri zove iz sobe na mobilni. Skačemo, prenemaže se ponovo od bolova. Hitna, onda kirurgija, infuzija, buscopan. Dolaze nalazi krvi, nekoliko tisuća puta povećane amilaze, liječnik blijed, kaže akutna upala gušterače - napisao je on.

Dodaje da su ga liječnici pitali je li pila alkohol, je li bila prehlađena.

Ništa od toga. UKC Tuzla hitno. Meni ne daju da vozim svojim kolima mora ići ambulantnim. Hitno prijem u prijemnoj ambulanti, dolazi čitav odjel sestara i liječnika, ultrazvuk, nalazi krvi, EKG. Pitam je što je pila. Kaže onako sva preplašena: "Energetska pića, svaki dan, nekada i više njih" - ističe on.

Kapetanović dodaje da mu je liječnik gastroenterolog kazao: "Znate li da se od upale gušterače izazvane energetskim pićima lako može umrijeti?"

Uputili su ih u bolnicu u Gračanicu gdje je dijete dobijalo infuzije non stop, i injekcije "vjerojatno za razrjeđivanje krvi".

48 sati bez jela i pića. I kažu nadamo se da će se izvući. Znači prognoza loša do bola. Dva dana agonije, dolaze rezultati krvi, stanje rapidno se popravilo, na CT-u samo malo uvećanje glave gušterače i mali podljev. Preživjet će i oporavit će se - napisao je Kapetanović

Glas naroda

Radni kolega 27 godina, moglo ga se samo vidit sa ovim picem u ruci. Po njegovim izjavama ne pije nista osim toga. Jednog dana ne dodje na posa al se prosiri vjest da je u komi. Bio u komi 6 miseci i nakon duzeg oporavka vrati se na posa samo sad sa nekakvim bio napitkom. Nazalost prikasno jer je u 2 godine evo vec tri puta operisan. Rak gusterace . Dico moja ,umjetnost zivota vam je u svemu nac miru i ne padati pod uticaj bilo cega.

Uzas

Pod hitno inspekcije i rukovodstvo općine i škola ovo zabraniti,djeca se navukla vrlo. U blizini škola zabraniti i prodavačima paprene kazne ako prodaju maloljetnicima.

Otac upozorio na energetska pića: Moje dijete je jedva preživjelo!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari