Nedostatak policijskih službenika za efikasnu zaštitu granice

ljubuski.info

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić predsjedavao je u Sarajevu na sastanku Koordinacijskog tijela za pitanja migracija u BiH, na kojem je kao jedan od ključnih problema istaknut nedostatak policijskih službenika za efikasnu zaštitu granice i osiguranje privremenih prihvatnih centara za migrante.

Predstavnici sigurnosnih agencija razmatrali su trenutnu situaciju u oblasti migracija, zaštiti granice i borbi protiv krijumčarenja i trgovine ljudima.

Fokus je bio na trenutnim izazovima u ovoj oblasti, posebno sa sigurnosnog aspekta i mjerama koje je potrebno poduzeti s ciljem efikasnijeg upravljanja migracijama.

Osim Nešića, sastanku su prisustvovali direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Darko Ćulum, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa i pomoćnik direktora Granične policije BiH Dragan Kulić.

Prisutni su bili i tajnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH Nina Mišković i Ministarstva civilnih poslova Biljana Čamur Veselinović, kao i pomoćnik ministra za međunarodno-pravne i konzularne poslove Ministarstva inozemnih poslova Frano Planinčić, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kako je ranije kazao ministar Nešić, na teritoriju BiH trenutno nalazi 3.300 ilegalnih migranata, kada je istaknuo da je situacija pod kontrolom.

Glas naroda

Očito su svi tatini sinovi, zbrinuti. Al nisu oni za terenskog rada. Zato vam fali policajaca. Znate koliko ima migranata a ne znate gdje su. Ko je tu lud. Smješni ste na takvim odgovornim mjestima

Nedostatak policijskih službenika za efikasnu zaštitu granice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari