Održana 29. sjednica Vlade ŽZH

ljubuski.info

U srijedu 7. veljače 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 29. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada dala suglasnost na Plan i program održavanja i zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta u 2024. godini

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Plan i program održavanja i zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta u 2024. godini, kojeg je donijelo Upravno vijeće Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke.

Financijskim planom JU Ceste ŽZH planirana su financijska sredstva u iznosu od 3.279.000,00 KM za tekuće održavanje regionalnih cesta u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Tekuće održavanje iz ovog Plana odnosi se na redovno održavanje, redovno održavanje u zimskim uvjetima, izvanredno održavanje i rekonstrukciju, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i opremu cesta, nadzor, tehničku dokumentaciju i drugo, te na sredstva pričuve.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava „Tekući prijenosi za sredstva za zaštitu, unaprjeđenje i podizanje novih šuma i za ruralni razvoj“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke s kriterijima raspodjele sredstava za 2024. godinu.

Ukupna vrijednost Programa je 800.000,00 KM, a navedena sredstva namijenjena su za: transfere neprofitnim organizacijama, nabavu osnovnih sredstava za rad Uprave za šume ŽZH i radne opreme za čuvare šuma, sredstva za ruralni razvoj, promociju šumarstva i marketing, šumsko uzgojne radove, izgradnju, sanaciju i održavanje protupožarnih putova te izgradnju prepreka na šumskim putovima i za sredstva rezervi.

Odluku o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za koncesije“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu od 400.000,00 KM. Navedena proračunska sredstva raspodijelit će se prema Programu kako slijedi: za sufinanciranje infrastrukturnih objekata od općeg društvenog interesa u iznosu od 260.000,00 KM, za zaštitu okoliša – sanaciju rudarskih kopova u iznosu od 100.000,00 KM te za rezervna sredstva u iznosu od 40.000,00 KM.

Odluku o prijenosu sredstava „Tekući prijenosi Javnoj ustanovi Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu od 495.000,00 KM, koja su potrebna s ciljem lakšeg i kvalitetnijeg funkcioniranja JU HERAG, obzirom da ista nema stalni vlastiti izvor prihoda i financira se iz projekata. Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke će sredstva iz ove Odluke doznačiti na račun JU Razvojna agencija ŽZH – HERAG kvartalno, u iznosu od po 123.750,00 KM.

Glas naroda

Točka 1 ,podizanje place,tocka 2 ,podizanje dnevnice u odborima

JA samo znam da su ceste jako loše;svaki mjesec neko pogine..alkohol se toči nemilice;...policije nema na cesti,,inspekcije ne rade;maloljetnici piju i sjedaju u auta...

Čuj izgradnja šumskih pupeva. Koliko je drug Sesar dao za šumske puteve za općinu Ljubuški? Puno do sadaali se ništa nije uradilo. Tu se pere velika lovica. Tu bi tužiteljstvo imalo šta raditi

Zivot im je lažan ,a i osmijeh takoder.

Ja vrijeme druga Sesara knjigovodstveno utrošeno u šumske puteve u žzh preko 5 milijuna maraka, a nije realno urađeno 200 hiljada. Nek ljubuški info uputi dopis, pa će se vidit disu trošene

To onaj Sesar ""siromasni"..jos sjedi u vladi..ni obraza ni karaktera

Ceste, kružni tok u Ljubuškom svako jutro mi se pomakne kamenac u bubrigu al unazad. A o šahtovim da i ne pričam.

Nesto se dogada...danas u opcini Zdravko Boras Mladen Bebek i Markotic sastanče???nece Bebek jos dugo.

21:01.To oni sastance radi Inge Milos,ova ce sve ispjevati,od javnih nabava,laznih pecata....itd.spasava Zdravko svoju glavu pa moraju I njezinu,Ali obit ce I'm se svima.

Sesar je najveća lopina, sve je pridase uzeo, dijeli kome hoće, bez kriterija. Nek se pohvali koliko je metara šumskih puteva napravio-to sa Tigrom (firmom) dila

Jeli to onaj Sesar što je krivotvorio dokumente a još sijedi u Vladi.

Je, je

još je više uzeo njjegov zamjenik Skoko, preko poljoprivrednika je izvukao za sebe samo iz 2023 godine preko 200 tisuća maraka.

I Čolak i Landeka, deru li deru

Kakav skoko, sigurno nekome smeta, od njih je najpošteniji

Održana 29. sjednica Vlade ŽZH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari