Rekordan broj žalbi potrošača, varaju nas kako stignu

ljubuski.info

Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini lani je zaprimila rekordan broj žalbi potrošača, a sve su češće pritužbe na online kupovinu i prevare.

Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH u protekloj 2023. godini zaprimila je nešto malo manje od 1 400 žalbi, što predstavlja najveći broj žalbi zaprimljenih od osnutka Institucije. U odnosu na godinu dana ranije, tj. 2022. godinu zaprimljeno 10 posto više žalbi, potvrđeno je iz spomenute institucije.

Žalbe su se uglavnom u podjednakim omjerima odnosile na žalbe u sektoru isporuke električne energije, odvoza smeća, isporuke vode, usluga grijanja, i na ove sektore otpada 30 posto žalbi.

Na žalbe u telekomunikacijskom sektoru (usluge izmjene uvjeta poslovanja, cijena, zatamnjivanja kanala) otpada također 30 posto žalbi. Na reklamaciju roba, proizvoda, njihovu neispravnost odnosilo se dodatnih 30 posto žalbi, a preostalih 10 posto žalbi na sektor financijskih usluga i sektor online kupnje i prevara.

Online kupovina i prevare

Što se tiče online kupovine, iz Institucije kažu kako se potrošači kroz godine sve više žale na takvu vrstu kupovine.

''To znači i da se povećava volumen ove vrste trgovine ali i broj opasnosti u ovoj vrsti trgovine. Naime, od covida -19, od 2020. godine do danas broj usluga i proizvoda koji se online prodaju, značajno se uvećao, ali značajno je došlo i do povećanja prevara'', dodaju iz Institucije.

Žalbe koje je Institucija zaprimila, a koje se odnose na kupnju usluga i proizvoda od ovlaštenih prodavača, su u najvećoj mjeri uspješno riješene u korist potrošača.

Ali na žalost, nadodaju, sve žalbe koje su zaprimljene, a odnose se na prevare (kupnja putem socijalnih mreža od lažnih profila, neprovjerenih trgovaca) premašuje potrošačka prava i smatraju se kaznenim djelima.

Krađe, otuđenja, prevare i ove vrste žalbi su prosljeđivane nadležnim MUP-ovima.

Kazne za trgovce od 1.500 do 8.000 KM

Kada su u pitanju kazne koje se mogu izreći trgovcima za kršenje prava potrošača, iz Institucije napominju kako su člancima 125 do 128 Zakona o zaštiti potrošača u BiH, propisane kazne za trgovce i isporučitelje usluga u rasponu od 1.500,00 do 8.000,00 maraka.

Osim toga, nizom drugih zakonskih i podzakonskih akata propisane su dodatne kazne ovisno o kojem sektoru ili vrsti kršenja potrošačkih prava se radi.

Govoreći o akciji "zaključavanja cijena" i koliko su s njom upoznati potrošači, kažu kako su potrošači u značajnoj mjeri putem medijskih istupa upoznati s akcijom, no da cijene nisu dovoljno istaknute.

''Stav je Institucije da su navedene mjere donesene u pogrešnom trenutku, odnosno da se zaključavanje dogodilo na previsokoj razini, budući da je vidljiv značajan pad cijena sirovina na svjetskim burzama kao i u zemljama regije na policama trgovina. Tako da zaključavanje skupljih cijena u ovome trenutku ne donosi benefit potrošačima'', naglašavaju iz spomenute Institucije.

Upitani koliko su potrošači u BiH upoznati sa svojim pravima i koliko će im u njihovoj zaštiti dodatno pomoći donošenje zakona o pravima potrošača na federalnoj razini, odgovaraju kako i entitetski zakoni pomažu zaštiti potrošača, ali da su izmjene državnog zakona o zaštiti potrošača jedini način uravnoteženog balansa zaštite potrošača na cijelom teritoriju BiH.

''Dosadašnje iskustvo je pokazalo značajan problem kod entitetskog zakona, budući da se entitetskim zakonom ne može regulirati isporuka telekomunikacijskih usluga i entitetski zakon poznaje granice entiteta kao nadležne.

Potrošači će imati problem u ostvarivanju svojih prava (kao što je zabilježen značajan broj slučajeva) kada se dogodi da potrošač iz jednog entiteta obavi kupnju u drugom entitetu, s nadležnom adresom za žalbe.

Iz ovog aspekta Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH smatra da je potrebno izvršiti nadogradnju državnog zakona prije donošenja daljnjih entitetskih zakona'', ističu na kraju iz ove institucije.

FENA

Glas naroda

Nema većih prevaranata od trgovaca i proizvođača kojiza njih proizvode zavaravajuća pakiranja

Plećka i grabež na svakom pedlju ove zemlje!

Vara me svak živ i svugdi. I znani i neznani i ovakvi i onakvi uglavnom svak vara

U trgovinama jedna cijena ( manja) na polici a na kasi druga ( veca) pozalis se radniku na kasi a on-a ce na to svugdje vam je tako npr. U trgovini Amai preko puta sportskog centra Ljubuski.

Nisu cije e druge nego ti ne čitaš dobru cijenu (trebaš provjerit i bar kod)

Za vasu informaciju vi placate cijenu ispod proizvoda mogu oni na kasi stavit sta god oce njihova je greska ako nisu stavili istu cijenu zakonom uredjena odredba

Da smo manji potrošači, bilo bi nam svejedno

Namjerno izmješane ili nedostaju cijene.Svkako prodaju smeće i otrove,bolje biti gladan nego to jesti.

Potrošači isto kušaju voće prije vaganja Trešnje šljive a štaćemo sad štaje to koće to platit zato tu svak svakog podkrada nema nevini.

Čak i Isus ih je potjerao iz hrama

Obatra ih stinam...

Dajte molim vas, nije trgovce rastra sa pijace ili iz trgovine (mjesto kojem je i namjena da se kupuje i trguje) , nego iz HRAMA, to ima svakako figurativno značenje jer "Božju kuću" pretvoriše u mjesto za trgovanje, kao i mnogi 'duhovnjaci' danas

Rekordan broj žalbi potrošača, varaju nas kako stignu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari