U Širokom Brijegu otkrivena tvornica za ilegalnu proizvodnju cigareta

ljubuski.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru operativne akcije 'Zip', na području Gradačca, Srebrenika i Kladnja realizirali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija.

Uhićeno devet osoba

Slobode je lišeno devet osoba nad kojima se u prostorijama SIPA-e vrši kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog. Njihov daljnji status će u zakonskom roku odrediti postupajući tužitelj, priopćeno je iz SIPA-e.

Tijekom pretresa, otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina novca, više mobilnih telefona, razna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Istovremeno u okviru ove akcije, policijski službenici MUP-a Republike Hrvatske, na svom području provode operativnu akciju kodnog naziva 'Veliki transport' usmjerenu na borbu protiv ilegalnih migracija.

Međunarodna akcija

Operativna akcija 'Zip' provedena je po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela 'organizirani kriminal' u vezi s kaznenim djelima 'krijumčarenje osoba', 'organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata' propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine i u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, MUP-a Tuzlanske županije, te uz operativnu podršku Europola.

Tvornica u Širokom Brijegu

Također, nakon višemjesečne provedene istrage u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, uz podršku Europola, zadokumentirano je krijumčarenje oko 70 osoba državljana Republike Turske iz Bosne i Hercegovinu u Republiku Hrvatsku, te dalje u zemlje Europske unije.

Krijumčarenje je vršeno na način da su osobe prevožene skrivene u kamionima s teritorija Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske. Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e su tijekom rada na predmetu, na prostoru Širokog Brijega otkrili tvornicu za ilegalnu proizvodnju cigareta koje su bile namijenjene za europsko tržište.

Hercegovina.info

Glas naroda

Imena kriminalaca i koje su cigarete krivotvorili.

Ja pročita umisto ovoga ZIP-ŽAP!!!

Eto nasa policija ce ti objaviti imena,kad im jos Inga Milos radi a pravomocnu sudsku presudu za kriminal ima Onda pametnom dosta.

Pa kakva će bit nego ilegalna kad nedate da se napravi legalna

A u Ljubuškom svako treći podrum proizvode se i pakuju cigare

To su [ * neprimjereno * ] za domaće tržište ili ta osobnu uporabu

Štaje sa ovima što sade duhan ? Tko ga njima pokrade ?

To misliš na Ćibića reci otvoreno zna se.

Okani se miloš ,šta je sa velikim kradjama hdz ,namjestenim natječajima ,MRM

Zato nam i mažu oči ovakom akcijama i šta je sa općinarskim solarnim kriminalom i ekocidom

Čuli okani se Miloš a ona lazirala papire,pravnica po struck,ma Bravo za tebe,pametan-pametna si čudo jedno.Zloupotreba polozaja I ovlasti spada u domenu organiziranog kriminala.

Halo pa to su trebali biti izvoznici

Da li je moguće da Inga radi. Tužiteljstvo mora početi sankcionirati policiju i njene djelatnike koji ne poštuju zakon. Sudske presude su obvezujuće za sve. Zašto je Inga iznad zakona...

Sad će ona platit dane zatvora i do 6 mj možes opet raditi.

20:05.Ne moze ona vise ostati u sluzbi,zasto je Bebek drzi jos na poslu on sam to zna,ako radi po necijem naputku Onda se gadno uvaljuje u probleme.

Kako je kupila poso tako ce platiti zatvor

Zašto je bebek štiti kako ministar

Je li moguće da visina njezine kazne (za razliku od policajca Bašića) ne utiče na prestanak radnog odnosa pošto se radi o državnom službeniku?

Zasto Inga Milos jos radi,to je pravo pitanje,,ko zna mozda I'm treba da sada kad ima presudu potpisuje neke odluke,zapisnike...iz proslih vremena pa neka sve ide pod tu presudu,ministar ima svoje razloge zasto je jos drzi na poslu a Basica potjerali,Evo da je ona pametna ali nije jer je to dokazala laziranjem zapisnika,ona je bezobrazna I
podla pregaziti ce preko svakoga da njoj bude dobro,,,pa kako je njezin covjek dobivao promaknuca nego preko nje.Ima toga jos jako puno o njoj.

Ovaj Bebek kaze ljudima koji su se prijavili natjecaj....Nemozes ti ima neki prisniji..pa bi ga covjek najradije plj...io kad ga sretne..

I Bebek je jos kratko u mupu...niti radi niti ista zna raditi..provjereno..

Spavaš li mirno Ćibiću !!!!!!!

20.03.17 dodi po njeg spadalo

Ti si spadalo...cini mu se da nisi miran

jos jedna tvornica propade,koliko je bilo uposleni

Zlaja tko si ti pacijenti ?

Jes vala da su udarili u solare unda gospoda vako stopama palih švercera

Ovo je naša država samo ruše duhanske i pravi zgrade a austrija je napravila koliko je radnika radilo u njima sada nema ni kamena svemu prodali i gazde prave vile na blizinu pa naplaćivati po 100 eura a i više za jedan dan a kojemu spavati u stanovima i diče malo biste posuditi neće ulogama da slana neodnese

Kralju spavas li mirno, samo polako cure info

Cinka sve poredu Tomas,čuvajte ga se.

Svi vi pekari će te sami sebe opržit

Neka svatko svoj posao radi

Nema cibo toga puno ljudi
10,15 tona samo

Ante spavas li mirno, brzo ce doli kazu,

Ima li u Dolama ista robe

Ćibiću gdje ti je stroj za križanje,evo kako rade institucije posade 10 duluma duhana nidi nijednog kg nisu predali duhanskoj stanici

U Dolama su samo činovnici

U Širokom Brijegu otkrivena tvornica za ilegalnu proizvodnju cigareta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari