Počinje isplata mirovina povećanih za pet posto

ljubuski.info

Isplata mirovina za siječanj u Federaciji BiH, povećanih za pet posto, počet će danas, izvijestili su iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Upravni odbor Federalnog zavoda MIO/PIO donio je odluku o akontacijskom usklađivanju mirovina u iznosu od pet posto.

U skladu s člankom 79. Zakona o MIO/PIO, akontacijsko usklađivanje primjenjuje se na sve mirovine, počevši od 1.siječnja, osim mirovina ostvarenih u 2024. godini, s izuzetkom najnižih i zajamčenih mirovina.

U skladu s navedenim najniža mirovina za siječanj 2024 godine, iznosi 565,18 KM, zajamčena 674,52, dok najviša mirovina prema Zakonu o MIO/PIO, koji je bio na snazi do 1.ožujka 2018, iznosi 2.757,74 KM.

Najviša mirovina prema važećem Zakonu do daljnjega ostaje 2.800 KM.

Također, korisnicima prava po Zakonu o službi u OS BiH, a koji su ostvarili mirovine nakon 01.03.2018.godine, izvršit će se ujednačavanje mirovina u visini od 29 posto, počevši od 01.01.2024.godine, sukladno odredbama Zakona o ujednačavanju mirovina ostvarenih po Zakonu o službi u OS BiH.

FENA

Glas naroda

Sram ih bilo. Najugroženiju populaciju podcjenjuju sa ovim povećanjem.
Sramota

Sramota vas bilo da 80%umirovljenika je na minimalnim nirovinama pa i oni koji su radili 40 godina a poslodavci im odbijali od plaće a nisu uplaćivali doprinose, već zadržavali za sebe a sve sa blagoslovom Porezne i MIO-a. Pa sad ljudi gladuju kad plate lijekove, režije i a preglede a ne mogu ni dijagnistiku napraviti jedino privatno, jer ne možeš se naručiti u doktora niti ih ima, jedino privatno može i u radno vrijeme. Ovim umirovljenicima treba povećati 50% mirovinu i to je malo a ne bijednih 5%, tj. tridesetak maraka.Sramimo se svi kad nam umirovljenici gladuju a zaradili su duplo veće mirovine.Eto kakva je Vlast.

Da li zna neko objasniti kome će se povećati za 29 posto što pišu.Ko spada u tu kategoriju?

Sramite se što povećavate mirovinr 5% dvadeset trideset maraka mirovine za 350 000 tisuća umirovljenika na minimalnim mirovinama i onim malobrojnim zajamčenim mirovinama za 40 godina rada koji su najoštećeniji od strane poslodavca koji mu je odbijao doprinose od plaće radnika i nije uplaćivao i zadržavao za sebe ili uplatio nešto najminimalnije a Porezna je takvo što puštala a nije smjela. Da im povećate 100% mirovinu ne bi bilo puno. A di su ovi sa mirovinom od
2800 km zaradili mirovinu i za koliko godina rada.

Počinje isplata mirovina povećanih za pet posto
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari