Djeci i mladima s teškoćama u razvoju uručen specijalizirani bicikl

ljubuski.info

Članovi Biciklističkog kluba Ljubuški u petak su Rehabilitacijskom centru za osobe s teškoćama Ljubuški i Udruzi “Duga” uručili specijalizirani bicikl.

Ovim činom, ne samo da su djeci i mladima s teškoćama u razvoju omogućili dodir s aktivnošću koja je sastavni dio djetinjstva, nego su im izmamili neprocjenjive osmijehe na licima. Također, nakon vožnje su im podijelili medalje, što će im zasigurno ostati u sjećanju.

Najvrijednije što čovjek može pokloniti drugom čovjeku je svoje vrijeme. Biciklistički klub Ljubuški je odvojio mnogo svog vremena i truda da prikupi donacije za bicikl. Danas su mnogim osobama s invaliditetom s težim i lakšim smetnjama u razvoju omogućili jedan prekrasan trenutak.

Branko je mladić s težim oštećenjima, ali danas je bilo vidljivo kako i oni s težim smetnjama mogu uživati, biti sretni i raspoloženi kada im se posveti vrijeme, trud i ljubav. Zahvalni smo članovima biciklističkog kluba Ljubuški, svim djelatnicima centra, asistentima te svima onima koji na bilo koji način učine da se ovoj populaciji život učini ljepšim i zanimljivijim, izjavila je Karla, Brankova sestra, ujedno i njegova asistentica.

Inače, BK Ljubuški je u listopadu prošle godine organizirao humanitarnu biciklijadu, a sva prikupljena sredstva bila su namijenjena nabavci upravo ovog posebnog bicikla. Ukupna vrijednost ove vrijedne donacije je 4.100 eura.

Biciklistički klub Metković je sudjelovao u ovakvoj jednoj akciji, pa su naši Ljubušaci potaknuti tim, došli na ideju da odrade humanitarnu akciju na kojoj su prikupljena sredstva za kupnju bicikla. Zaista je bilo pravo iznenađenje kada smo ga vidjeli i svi su se oduševili.

Većina djece s teškoćama nikada ne uspiju osjetiti što to znači voziti bicikl te nisu u mogućnosti naučiti voziti bicikl. Sada imaju tu priliku, kazala je za naš portal predsjednica Udruge “Duga” Ljubuški Zora Skoko.

Uvjerena je kako će ovaj bicikl maksimalno iskoristiti, jer je s njim lako rukovati, a budući da je podesiv mogu ga koristiti djeca, mlađe i starije osobe, a čak i osobe koje su u invalidskim kolicima.

Članovi ljubuškog biciklističkog kluba su se zaista potrudili ne samo da prikupe sredstva, nego su i danas sudjelovali u postavljanju poligona, pomogli pokazati djeci kako rukovati s biciklom i provozali ih, zaista im hvala do neba, zaključila je Skoko

Jabuka.tv

Glas naroda

Bravo!

Djeci i mladima s teškoćama u razvoju uručen specijalizirani bicikl
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari