Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece

ljubuski.info

U Dječjem vrtiću Ljubuški uspješno je završila aktivnost projekta "Istraživanje kvalitete zraka u vrtićima" koji je provodio Zavod za javno zdravstvo FBiH u suradnji s UNICEF-om BiH.

Jučer su Dječji vrtić Ljubuški ispred Zavoda za javno zdravstvo FBiH posjetile dr. Aida Vilić Švraka i dr. Aida Filipović Hadžiomeragić koje su prezentirali rezultati i udijelile certifikat o aktivnom sudjelovanju u kampanji za unapređenje prehrane djece i obilježavanju Dana cjelovitih žitarica 2023. godine.

Kvaliteta zraka zadovoljavajuća

U ustanovi su provedene aktivnosti mjerenja kvalitete zraka u zatvorenim prostorima i analiza kvalitete dječjih obroka u vrtiću. Cilj je bio stjecanje uvida u kvalitetu zraka zatvorenog prostora u vrtiću, a služit će kao osnova za donošenje i provođenje relevantnih preventivnih mjera i podizanje stupnja znanja odgajatelja i drugih djelatnika, roditelja i djece, kao i šire vrtićke zajednice o značaju čistog zraka u zaštiti od respiratornih oboljenja.

Provedeno je mjerenje kvalitete zraka u prostorijama mobilnim mjernim aparatima, te je ustanovljeno kako je kvaliteta zraka zadovoljavajuća, u okviru referentnih vrijednosti za dobru kvalitetu zraka.
Obroci zadovoljavaju kvalitetu i pokrivaju dnevne energetske potrebe djece

Tijekom projekta provedena je analiza energetske vrijednosti i kvalitete obroka koji se poslužuju djeci u našem vrtiću. Uzorci hrane su prikupljeni i analizirani u laboratoriju radi određivanja energetske vrijednosti i kvalitete te je te smo dobili rezultate kako obroci u Dječjem vrtiću Ljubuški zadovoljavaju kvalitetu i pokrivaju dnevne energetske potrebe djece.

Projektom se i promovirala konzumacije cjelovitih žitarica povodom Dana cjelovitih žitarica, te je održana i radionica za odgajatelje vezana za ispitivanje kvaliteta zraka.

Kažimo i to, kako je u Dječjem vrtiću Ljubuški prije par godina u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti, Federalnim ministarstvom zdravlja te Zavodom za javno zdravstvo FBiH uspješno proveo projekt "Zdravo jedi, zdravo rasti" koji je bio usmjeren na unapređenje zdravlja djece predškolskog uzrasta i zahvaljujući kojem je vrtić ispunio kriterije i dobio certifikata Svjetske zdravstvene organizacije u smislu zdrave ishrane, a ovaj projekt je samo potvrda da smo nastavili dobro raditi u vrtiću i kvalitetu držimo na visokoj razini.

Glas naroda

A upale televizor za vjezbanje koncentracije...

Kriminalna obitelj i vlasnici hdz portala.

Čuli kvaliteta zraka

Zašto ne, s obzirom da znamo da su djeca po vrticima non stop bolesna!!!?

Ovi iz Sarajeva mjere zrak po Ljubuškom pa ostanu u čudu "kao da smo u drugoj državi"

Ako je vama zdrava i kvalitetna prehrana komad salame i prešećerene pahuljice za doručak, ili pura s jogurtom petkom, onda stvarno ne znam gdje živite!

Za početak uzet jednog dobrog nutricionist koji ce vam objasnit da nije uredu da ugljikogidrati toliko budu zastupljeni. Znači UH trebaju zauzimat tek trecinu obroka. A ne ovako gotovo cijeli obrok i još im turnete i takvu užinu.

Bubalovka kupuje zaledeno povrce..bitno da se ona naslikaje..

Roditelji udruzite se i odete i fino kazete da ne daju djeci takvu hranu..imate pravo..salama je jedna od otrovnijih stvari..

Tko kuha dobra je i salama

Sto,da slucajnl ne jedu avokado i salatice kod kuce? Koje licemjerstvo i zlo sipa iz vas Bog da sacuva?

Bubalovka kako te je jedan oprao na bozicnom domjenku..dobila si jezikovu juhu..i ti nista iz tog da naucis...

Cestitke,samo tako nastavite.

Tjedni meni za doručak:

Čokoladni namaz
Abc namaz
Griz na mlijeku
Šunka
Marmelada

I dobiju certifikat od SZO da imaju kvalitetnu i zdravu hranu???
Da ne pričam o tome da su jedini državni vrtić (moze bit u državi) koji nema natječaja za upis djece u isti!

U vrticu je najjači Erotski miris koji ostane posle nocnog igranja.

od dobre hrane se zna i pobisnit dobar primjer

Vazduh u ljubuškom je gori već u carajevu.

Što se tiče hrane, ručak je sasvim ok, još ako u sezoni uzimaju svježe povrće, ali na doručku bi trebalo poraditi, mislim da salama nije prihvatljiva, pogotovo pili, ali u prvom redu trebaju neke tete poraditi malo na pristupu. Ima ih divnih, ali i onih totalno bezvoljnih i nezainteresiranih. Ne možeš ujutro piti kavu, a da te roditelj mora zvati da preuzmeš dijete. Nije to ni malo lak posao, treba imati puno strpljenja, ali ako ti se ne da, nije plaćeno, prepusti nekom drugom tko će to raditi s malo više ljubavi.

Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari