Neće biti ogromne novčane kazne ako se odbije alkotest

ljubuski.info

Izaslanici u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine odbili su podržati Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH kojim bi se uvela kazna u iznosu od 4.000 KM za vozače koji odbiju policijsko testiranje na alkohol i droge.

Za ovaj zakon su glasali Šefik Džaferović (SDA), Dženan Đonlagić (DF), Safet Softić (SDA), Džemal Smajić (SBiH) i Zlatko Miletić (ZNG). Protiv su bili svi HDZ-ovi i SNSD-ovi izaslanici, dok je samo Kemal Ademović (NiP) bio suzdržan.

S pet glasova za, osam protiv i jednim suzdržanim ovaj prijedlog izmjena zakona nije dobio potrebnu većinu da bi bio usvojen.

U prijedlogu koji je u parlamentarnu proceduru uputio DF stoji kako se u zakon treba dodati da: "Novčanom kaznom u iznosu od 4.000 KM kaznit će se za prekršaj vozač ili instruktor vožnje koji odbija da se obavi ispitivanje pomoću odgovarajućih sredstava i aparata ili stručni pregled radi provjeravanja da li ima alkohola u organizmu ili da li pokazuje znake poremećenosti izazvane pod utjecajem alkohola, odnosno je li pod utjecajem opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje".

HDZ-ov delegat Zdenko Ćosić je obrazložio zašto se protivi ovakvom prijedlogu kazavši da postoje različiti razlozi zbog čega ljudi odbiju alkotestiranje te je istaknuo da bi uvođenje visoke novčane kazne za odbijanje testiranja moglo potaknuti maltretiranje građana.

On tvrdi da bi policajci mogli pretjerati sa zahtjevima vozačima za testiranje s ciljem punjenja budžeta ili "nekog drugog hira" te sumnja da bi mjera bila učinkovita

Klix

Glas naroda

Ćosiću je svejedno,kad God puhne bilo jutro,podne ili uvecer uvijek ce pokazati prisutnost alkohola.

Logično muslimani hoće zabranu alkohola kroz zakon da naprave šerijatsku državu

Dvije trećine stanovnika BiH nema prestave kako izgleda četiri hiljadarke maruna a kamoli da im ih netko upita ili prisilno jami... zbog te cifre (i puuuno manje) bi samo nečija tintara odletila...

Je sve su oni krivi a nekad bili srbi.Ko će bit kriv kad dobijemo HDZ entitet?

Nema trećeg blentiteta

Tko vjeruje u Allah a ne pije alkohol!

Ima uvijek opcija na ruke.
Ta je najdraža našim

Neće biti ogromne novčane kazne ako se odbije alkotest
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari