Epilog afere respiratori: Novalić, Solak i Hodžić idu u zatvor

ljubuski.info

Apelacijsko vijeće Suda BiH donijelo je drugostupanjsku odluku u predmetu "Respiratori".

Objavljena je u aprilu

Potvrđena je prvostupanjska osuđujuća presuda, čime je potvrđena kazna zatvora za Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora.

Ovom presudom bivši federalni premijer Fadil Novalić osuđen je na četiri, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite na šest, te Fikret Hodžić, vlasnik privatne tvrtke FH "Srebrena malina" na pet godina zatvora.
Jelka Miličević, pravomoćno je oslobođena.

Novalić, Solak i Hodžić, osuđeni su na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke kineskih respiratora, plaćenih 10,5 milijuna maraka tijekom pandemije koronavirusa.

Prvostupanjskom presudom pravna osoba "Srebrena malina" proglašena je odgovornom što je raspolagala nezakonito stečenom imovinom, te joj je izrečena novčana kazna od 200.000 KM, a presudom je naloženo oduzimanje stečene imovinske koristi u iznosu od 694.747 KM od Hodžića i "Srebrene maline".

Proglašeni krivim

Novalić, Solak i Hodžić su proglašeni krivim za zloupotrebu položaja, a Solak i za krivotvorenje isprave, a oslobođeni su optužbi za udruživanje radi činjenja kaznenog djela, kao i za pranje novca, te krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga.

Dnevni Avaz

Glas naroda

What A Fuck
To neka naša ekipa ,susjedi " Kom Šije " ili ?

Zasto sam protiv gradjanske BiH? I u ovakoj BiH su sarajevski islamisti napravili paralelni sistem od prvih parlamentarnih izbora a ovo je samo vrh tog ledenog briga tog sistema. E onda mozemo zamislit sta bi bilo da im je pootaman? Necete cut Komsica da se oglasi po ovom pitanju.

Ne lupaj gati boo, evo u Hrvata cveta cveće u naše poduzeće,.Nasali brojni milijoneri i multimilioneri, sve na pošten način , ahaaaaa.

Nisu. Ali nisu ni mogli drukcije kad vidis sa kim su
kolo igrali. Predsjednik vlade,predsjednik obavjestajne sluzbe,predsjednik suda optuzeni da su koristili drzavne institucije u osobnu korist? I vi ,neki tamo, bi pljuvali po Mamicu sto takvima nije dao sav novac kiji je on sam zaradio? Iako je Mamic za zajednicu visestruko korisniji no ovakvi hostapleri. Uzeh Mamica za primjer posto je zvucno ime ali u toj poziciji smo svi mi koji nesto radimo i privredjujemo. Dodatni problem kod ovih je sto se prodaju da su pripadnici jedine ispravne vire i upiru prst u Boga i na toj platformi bi osvajat tili.

Tko je uništio gigante u Hercegovini?

Drugovi komunisti. Isti su tl uradili u SSSRu, DDRu ,Cehoslovackoj,Kini, S. Koreji, Kubi i da ne nabrajam dalje. Sicas li se hiperinflacije ,par-nepar, nestasica,redukcija,cekova,zajmova,pokusaja privatizacije i totalitarne drzave? Sve je to bio produkt drugova komunista i njihove uprave

Šta bi danas domoljubi prodavali, privatizirali da drugovi nisu izgradili?

A sta bi drugovi imali da nisu otimali?

Iz feudalnog društva napravili industrijsko, sa zgarišta krenuli, bili smo kolonijalna sila za zemlje Afrike, naftni interessi SFRJ u Alžiru, Angoli, Siriji, Nigeriji, Sudanu, Rusiji, a danas smo Afrika Europe..Naše firme radile po svijetu, , a danas ne možemo ni kariole napraviti. Demografski smo rasli, a danas propadamo itd. itd.

I sve to sto je dobra i bilo su drugovi komunjare popapali. Te smo tako imali inflaciju od 1 000% misecno ,vozili par nepar jer nije bilo goriva,isli u Italiju po robu ,ucitelji i profesori prosijacili u ucenika ili se dodatno bavili poljoprivredom i sijaset drugi blagodati. Samo drugovim komunjaran nista falilo nije.

Vlada pada..kao i sve što se brzo diže i spušta.

Što je kod susjeda danas , kod tebe bi moglo biti sutra

Počelo je,i bilo je vrijeme

Kako je Jelka Milicevic oslobođena e to je za svaku pohvalu

Ova presuda ce pasti,g.Jelka Milicevic produzena ruka drugu Draganu i drugu Vjekoslavu Bevandi je bar 10g trebala dobit.Toliko o presudi i odgovornosti po sluzbenoj duznosti g,Miicevic.

Gospodine Branka, Jelka Milicevic nije unistavala dokaze i bacala mobitele u rijeku koliko svi znamo. Ona nije bila dio udruzene kriminalne skupine koja je u najtezim uvjetima za svoj narod isti ne samo pljackala vec ih svjesno i ubijala. Jedna druga gospodja se provlaci kroz cili proces i nju bi valjalo spomenut. Ali posto je ista bezbeli pripadnik ,sta pripadnik predvodnik, jedine prave vire ona ti samo sud Boziji prizna.

Jelka je naša a njih tko ....

Jelka je časna sestra

Ševe slijedeci

Uskoro

Dabogda se liječili na tim respiratorima

Ana Bavrka ? Nista ? A? Bila potpisnik kao “strucno” lice
Ne znam kako ta zena mirno spava

Kada će uzurpator iz civilne zaštite u pržun

Ostat ce svakom po 2 mil minimalno kad iziđu isplati sr na ćućavac

Epilog afere respiratori: Novalić, Solak i Hodžić idu u zatvor
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari