Program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog

ljubuski.info

Program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog počinje u utorak, 30. siječnja u 19:00 sati predstavljanjem godišnjaka “Bilig” udruge “Hercegovačka kulturna baština” u Hotelu Bigeste.

Nastavlja se u srijedu, 31. siječnja izložbom slika Adina Hrnjičevića u Gradskoj galeriji s početkom u 19:00 sati.

Zatim, u Hotelu Bigeste u ponedjeljak, 5. veljače u 19:00 sati bit će proglašenje najboljih sportaša Grada Ljubuškog u 2023. godini.

Izložba slika “Rapsodija kistova” autora Zlatana Lukende na rasporedu je u srijedu, 7. veljače u 19:00 sati u Gradskoj galeriji.

Program se nastavlja u četvrtak, 8. veljače u Kulturnom centru kada će u 19:00 sati biti organiziran koncert Glazbene škole Ljubuški “Posvećeno mome gradu”.

U organizaciji Grada Ljubuškog i HKD Napredak Ljubuški, u petak, 9. veljače u Kulturnom centru bit će održano predstavljanje knjige “Hrvatska u 30 priča” autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića.

Nadalje, također u organizaciji Grada i podružnice HKD Napredak, uz Turističku zajednicu Ljubuški, u subotu, 10. veljače bit će održan pub kviz s Deanom Kotigom u Hotelu Bigeste.

Na rasporedu u nedjelju, 11. veljače je svečano obilježavanje Dana branitelja koje kreće od 16:00 sati polaganjem vijenaca na Trgu dr. Franje Tuđmana, dok će u 16:15 sati u Kulturnom centru biti prikazan dugometražni dokumentarni film “Zidine” autora Ive Čolaka i Marka Mikulića.

Istoga dana od 18:00 sati u crkvi sv. Ante na Humcu slavit će se sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje.

Program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog završava svečanom sjednicom u ponedjeljak, 12. veljače u 11 sati u Hotelu Bigeste na kojoj će biti uručena javna priznanja.

Jabuka.tv

Glas naroda

Masovni egzodus ,točka 1

Na šta spade moj Ljubuški. Pustinja.... Nigdi nikog

Kruva i igara,samo naprid.

Svaka čast, desetak dana proslave, kim ali ne crni.

Nek vas bude sram i stid..sta slavite..odlazak mladosti..evo jedan dan obiljeziti ali ovoliko dana..a niko vam nece ni doci nego oni sto moraju. Sto se tice dana branitelja ni tu vam ne dode malo tko od branitelja..

Dan Grada Grada Ljubuškog!

Dobro nam kuri, hajmo mi to zeru proslavi, vaš kradeze, pošteno.i

Zna li se već unaprijed kad bude dan branitelja ko će polagati vjence i paliti svijeće ili se trebamo upisati i čekati red.

Kako grad koliko stanovnika triba da se zove GRAD.

zna li se koliko stanovnika ima u općini trenutno

To se zove dovršimo započeto iseli neistomišljenike nedaj im ni posao ni kredit ni koncesiju već kartu u jednom pravcu

Ne ne daju oni ni kartu oklen ti to da daju karte. Okrenit će se kolo sreće. Tako su u i Aluminiju bili bahati kradezeovci pa gdje su sada.

Sad su u elektroprivredi da malo odpočinu...

Evo, što nebi objavili tko su ti branitelji?
Ispada tako da su branitelji samo oni koji su u nekoj udruzi! Dakle, ja kao " branitelj", koji nisam ni u kojoj udruzi i ne polažem vijence i nisam podoban stranci ili vladi, takva kakva je, kada umrem, a bit će to , kad-tad, kao da me nije ni bilo. Ja govorim ženi, kad umrem imam neka prava, za sprovod, kao branitelj, žena reče ," ako bude to kako ja govorim, ništa niti tražit, niti uzet od ovih", " pravih". Ponosam sam na svoju ženu. E sada mozete pričat šta hoćete, da sam ovakav, onakav, da mi je žena ovakva, onakva, ali ja sam MIRAN, s ovim što imam. Nije meni krivo zbog mene, nego zbog moje obitelji, kad odem, bit će za njih teško,a meni svejedno

Pajdo oni bi tili da tako bude ali ima nas par koji se pojavimo pa da vidiš kako se sklanjaju i biže i kiselo se smiješe.
Meni to neće niko otet ako je već braniteljski put e krstami neće ostalo.
Nego dođi i budi i nedaj tog malo ponosa svoga
To su sve tabori uigrani i znaj da im nije lako kad dođe neko koje bio na terenu a nema ništa.
Nego nedaj se i budi pa nek te gledaju da si još živ a ne minhen bojna.
Poz i nedaj se.

Legendo nedaj se zivi za svoju obitelj,a to da smo zavrsili na cesti kad je rat zavrsio ,sva radna mijesta popunjena u Ljubuskom,.nije bilo mijesta za veterane HV i HVO. Snalazili smo kako smo znali.Danas nas proganjaju,prate ,obavijestavaju i motre udbasi koji su se krili za vrijeme rata u nekim stalama,,podrumima .Sta rec niko nas ne stoji ni zakon ni drzava BiH a ni Republika Hrvatska koja je nam zabila noz u ledja.A sta bi im porucijo nisam se plasio ni mudzahedina a ni cetnika a Bogami ni te stoke udbasko -komunisticke.

Ne znam mozda smo nasadjeni nakaradno,otisli smo u rat sa nekim idealom da odbranimo prvo svoje obitelji,svoj Dom,svoju zemlju pa Onda na zadnjem mjestu da obranimo sami sebe,Ali dok je trajala ta nasa Borba sve vrijednosti su se izokrenule,oni Koji nisu imali doticaja sa ratom sebi su vec na samom pocetku dodjeljivali činove,troliste I potvrde o ranjavanju,dalje Ljubuska opcina je Mala pa vidi Cuda 9 vojarni (da ih ne nabrajam) pa zamislite koliko je to samo logistike I sve su uspjeli poklopiti sa podobnicima koji su danas uhljebnicki poslusnici (glasacka masinerija HDZ-a),pa vidite ko je u odjelu za branitelje u opcini (sramota),opcinski I zupanijski vjecnici osobe koje su bjezale od rata,ministri nam sinovi dezertera,laznih invalida koliko hoces,pravog branitelja je sad sramota I reci da je bio u ratu I da je branio zemlju jer se ovi lazni smiju njima u lice I jos kazu ja nigdje nisam bio a mirovinu imam a ti branitelju zadovolji se sa 5 maraka I to kad napunis godine a cinjenica je da branitelji umiru sa 55 do 60 godina,zato sam na pocetku napisao da je ovo sve izopaceno i nakaradno ili se to samo meni nesto pricinjava I da ja sam nesto umisljam.Branitelji svakoj zemlji trebaju biti na ponos a ne kao mi ovim nasim samo smetamo.

Kud ne opali sebe u nogu prvim rafalom

Nevenko,nas zastuapa u saboru jednom ke ustao i rekao,zatvorite prozor "promaja"...

Danas se zove gad jer teku fekalije niz Ljubuški iz bivše duhanjske. Bageriše se naveliko.

Ako dolazi Kotiga očekujem da ga Ševinovci rasture

Nabavit će pitanja unaprijed. Kao i za natječaje.

Ljubuški postao grad cirkus

Ljude spaja strah i interes ovo prvo je nestalo 1995 ovo drugo je vječno

Ove bi godine polaganje vjenaca mogli obaviti obitelji poginulih I zivi branitelji zajedno bez uplitanja politicara-neka stoje I gledaju sa strane.

Tako je kad su mogli stat na prvoj liniji neka sad oni stoje prvi u redovima za polaganje vjenca.Neznam samo kako oni mogu gledat ove neke face.svaka cast Vedranu jedino on moze stat kraj njih jer on puno radi za ljubuski samo da nađe jos takvi ko on a da ove ocisti sto mu kvare ljubuski.

Ne treba ni Vedran neka stoji I on sa strane zajedno sa opcinskom ekipom za pitanja branitelja (Ujro,Depa...) i oni nisu zasluzili svojim ponasanjem.

Trabunjate vas par kao i obično, godinama vijence polazu obitelji i stradali, da ste bili vidjeli bi a ovako liječite se komalentiranjem ovdje,ne bi me cudilo da se i ulizujete tim istima kada ih vidite,taj ste profik

A sta to nije istina sto je napisano,posteni branitelji su totalno zaboravljeni I ignorirani,ako je netko I dosao do njih da nesto trazi trajalo je dok nisu izasli kroz vrata vani a Onda Adio I ne trebas se ti lomiti da branis Vedrana I ekipu pa I mi ih poznajemo ali se ne ulizujemo,a vjenac neka polazu obitelji I branitelji zajedno,jos samo treba I da se pojavi ministar sin od dezertera da sve ovo zasoli I pobiberi jer su nasi politicari kao Vegeta u sve se mjesaju I hoce da budu vidjeni I u svemu prvi.

Hoće li biti otvaranje one Njemačke firme simtech
Bilo bi prigodno da se otvori za dan općine,ili i ove godine kao i dosad samo da se malo hvalimo.hvala na odgovoru

Program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari