Mogućnost brže registracije vozila u Federaciji

ljubuski.info

Građani Federacije Bosne i Hercegovine će moći brže registrirati vozila, priopćili su iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA BiH).

To je omogućeno sporazumom koji su danas potpisali direktor IDEEA-e Almir Badnjević i direktor Agencije za nadzor osiguranja FBiH Ivan Luburić. Sporazumom su se obavezali na elektronsku razmjenu podataka iz evidencije o registriranin vozilima i dokumenata za registraciju.

Osim što će građani moći brže registrovati vozilo, bit će omogućena razmjena informacija između institucija FBiH i državnih institucija. U IDEEA-i su istaknuli da je riječ o još jednom koraku ka digitalizaciji administrativnih usluga te su napomenuli da je digitalizacija jedan od uvjeta u procesu integracija u Europsku uniju.

Iz IDEEA-e su poručili da su ponosni da ovim doprinose i ostvarivanju ciljeva Ujedinjenih nacija koji se odnose na razvojne ciljeve, a kojima se tretiraju industrija, inovacije i infrastruktura. Najavili su nastavak digitalizacije.

Podsjećamo, Ministarstvo prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine je nedavno najavilo da će ubrzati dio procesa registracije vozila koji se realizira na šalterima ministarstava unutarnjih poslova.

Glas naroda

Lopino uhljebska

Mogućnost brže registracije vozila u Federaciji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari