Grad Ljubuški na račune 1,090 stanovnika uplatio 500.046,28

ljubuski.info

Na bankovne račune 1.090 stanovnika Grad Ljubuški je uplatio 500.046,28 KM u okviru Javnog poziva za dodjelu sredstava sa pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Pravo na potporu ostvarilo je 1.090 kućanstava po sljedećim kategorijama:

a) korisnici stalne socijalne pomoći kojima je u 12. mjesecu 2022. godine isplaćena ista,

b) kućanstva u kojem žive djeca koja su ostvarila pravo na Federalni dječji doplatak

,c) kućanstva u kojem su najviše dva umirovljenika korisnici minimalne mirovine pod uvjetom da nisu korisnici razmjerne mirovine s inozemstvom i da nijedan odrasli član kućanstva tijekom 2022. godine nije ostvarivao dodatna primanja po osnovu radnog odnosa,

d) kućanstva u kojem su tijekom prethodne godine jedno ili više maloljetne djece, uslijed smrti ili nepoznatog identiteta drugog roditelja, živjeli sa samo jednim roditeljem koji u tom razdoblju nije ostvarivao prihode u iznosu višem od iznosa najniže plaće u Federaciji u 2022. godini (543,00 KM).

U kategoriji a pravo na potporu ostvarilo je 114 kućanstava, u kategoriji b 356 kućanstava, u kategoriji c 612 kućanstava i u kategoriji d njih 8.Izaslanstvo EU je donacijom od ukupno 64,5 milijuna KM pomoglo energetski siromašnim kućanstvima u 79 općina i gradova.

Glas naroda

Nije grad Ljubuški već Europska Unija, grad je samo ćato u ovom slučaju!

21:41,
Tko med vadi i prste liže.

Kako bi bilo sve transparentno, molim da se objave imena i prezimena tko je dobio . A zna se , oni koji imaju , ne oni koji nemaju ništa.

Ako si se ti prijavio onda bi te tribalo brigat jesi li ti to dobio.
Ako se nisi prijavljivao ma šta te onda briga ko je dobio ili ko je na tom popisu.

Naravno da sam se prijavio i nisam dobio iako mi dvoje starih nema nikakavih primanja osim onog što im ja dam. Jesi li sada miran ili nemiran jer ti je ime na listi .

Sto se nisu stari prijavili a ne ti? Ili ti oces sve sebi pa ispusis?

Pa njih sam i prijavio , jel razumiješ što pišem. Me ni ne treba hvala ja imam dovoljno, a nikada više ništa neću tražiti . Ovo je bio prvi i posljednji put. Moji neće umrijeti zbog 500 maraka. Ako sam do sada brinuo o njima mogu još . Hvala i ne brini za mene .

Ne razumin sta pises a nisam siguran da i ti razumis . Njih si prijavio kao clanove tvog domacinstva koje ne ispunjava kriterije za dobit potporu,imas dobra primanja ili nesto drugo?

Nek se objavi lista...zasto ne..

Grad Ljubuški na račune 1,090 stanovnika uplatio 500.046,28
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari