Niz nasilja u obitelji u zapadnoj Hercegovini, privedeno više osoba

ljubuski.info

Na području županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) krajem studenog i u prvoj polovini prosinca ove godine zabilježen je niz kaznenih djela koja spadaju u oblast kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži kaznenog zakona (KZ) Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

Obzirom da je MUP ŽZH veoma šturo izvjestio o tim događajima, odnosno samo su na svojim službenim stranicama naveli da su zabilježena navedena kaznena djela, upitali smo navedenu instituciju o čemu je riječ, obzirom da kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži KZ FBiH ima širok raspon kaznenih djela (dvobračnost, omogućavanje sklapanja nedozvoljenog braka, izvanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom, oduzimanje djeteta ili maloljetnika, promjena obiteljskog stanja, zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, napuštanje djeteta, povreda obiteljskih obveza, nasilje u obitelji, izbjegavanje izdržavanja, sprječavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu maloljetnika).

Iz MUP-a ŽZH odgovorili su da je osnovni razlog za šturo objavljivanje usmjerenost na zaštitu žrtava obiteljskog nasilja.

Tako se u nekoliko dana na području zapadne Hercegovine dogodilo niz kaznenih djela 'Nasilje u obitelji' i to 30. studenog je takvo kazneno djelo prijavljeno Policijskoj upravi (PU) Široki Brijeg, 5. prosinca Policijskoj upravi Grude, 7. prosinca PU Ljubuški, te 10. prosinca PU Posušje, potvrdili su iz MUP-a ŽZH.

Podsjetit ćemo kako se javnost vrlo dobro sjeća sličnih događanja u Bosni, ali i regiji poput ubojstva Nizame Hećimović u Gradačcu, gdje je ubojica svoje nedjelo prenosio na društvenim mrežama. A u sjećanju je i ne tako davni događaj koji je uzburkao javnost, kada je bivši rukometaš Denis Buntić na području Ljubuškog napao svoju suprugu Klaru. On se sumnjiči za KD 'Nasilje u obitelji', kao i za 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari'.

"Policijski službenici postupaju po prijavama građana, te poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti, isto tako i po gore navedenim kaznenim djelima (op.a. KD za koja smo slali upit, studeni i prosinac) policijski službenici su postupili i lišili slobode počinitelje kaznenih djela, poduzeli i druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te o svemu izvijestili Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, koje provodi daljnju istragu", potvrdili su iz MUP-a ŽZH.

Hercegovina.info

Glas naroda

Ma je vraga akada žena izbaci čovika iz kuće unda to nije krivično djelo ni nasilje nad muškim

Nije jer to nije muško

Kockarnice su najviše zlo u BiH!!!

A veliki hrvata prid ove blagdane,svi na zornicam i plaze jezik na pricesti,kuci za vratove,sacuva Bog dragi

Ti isto plazis jezik na zornici,pa ih vidis?

Uspješni ercegovci se pozdravljaju s "grči li se išta"
Kad se sretnu kuljavi i dobro obučeni to je jedina dilema
"Use nase" se vidi a za "podase " treba pitati
Umisto "faljen isus i marija"

To su kockari kad izgube pare biju ženu i dicu

Takvih ima koliko hoces.Samo sto jadne zene neprijavljuju.Sto od sramote,sto nema di otic a i boje se budala.I takvi su najvjerojatnije na misama u prvom redu.

Bice da su prija u redu kod tebe u redu prid kucom dok ti gledas ko je u Crkvi.

Žene stanu u obranu svoje dice iako znaju da su [ * neprimjereno * ] travari i okrenu se protiv čovika i tako unište brak zato što nisu znale kontrolirati dicu već su krili probleme od čovika koji radi i viruje ženi koja ga na kraju izbaci sa dicom iz kuće

Dobro znaju kad se udavaju,samo misle o imovini pa im kasnije krene na nos.Ko je nasilan on je bio nasilan i dok su hodali, ništa nije slipo kraj očiju ko žensko.Još ako glumi kakvog mafijaša,bavi se sumnjivom radom ako ide u teretanu ako je istetoviran i vozi dobro auto ženske se lipe ko na lipilo na takve.

Tebi je krivo što tebe ne gledaju.

Gori su oni što su tihi i mirni, naizgled, dobri prema svima, a u njima tko zna šta kuha

Ja ti idem dva puta godisnje i to po zadatku,mozda je u tebe red

Treba prebit sve vas u komentarima.

Gle sto se sami pronadu ovi sto su nediljom na misi u prvoj klupi,a misle zlo drugima,i svadaju se stalno.

Ima i sponzoruša koje ,bi fino živile neradile nista,i uzimale tudju muku

Nemogu virovat(da verujem)
Da taki ima u rvata u hecegovini
svašta, ko bi reka
Kobili se naoao

Nagradno pitanje. Dali treba ovisnike lijecit ili zene u sigurne kuce

Ima u ercegovini svasta samo jadne zene sute ne smiju pricat

Svega ima u Božjoj bašti...

Koliko vidim u zensku je vrag.Kako more cili dan na mobitelu sminkat se nokte sredivat ic na kave a kuca zaresla u neredu.Svekrva skuva pa iz sazaljenja prema sinu i unucadi im odnese da jedu.Nije ni cudo sto dobiju plesku kad drugo nista ne valja.Nisan protiv neka se sredi nek ide na kavu a da je sve drugo uredu.Drage mlade zenice nemojte se cudit pa ako vam supruzi nadu ljubavnicu jer ste zasluzile..

Policajci provode najviše nasilja nad ženama i kući i na radnom mjestu.
Nedaj Bože da je rekla nešto pametno odmah je zlostavljanje.

današnje žene nebi ništa radile omaložavaju muža i njegovu obitelj nesmi joj niko ništa jer je odmah nasilje a šta jadni muževi trpe nezna niko

Jadni muzevi. Evo vam portala pa se zalite kolko ocete. Smanjite kocku alkohol i dro. U hercegovini je glavni krivac zena .

Zena kriva ako nije dobio na kocki. Zena kriva ako je popio i sta sljedi samo zidovi mnogi znaju.

Ha žensko je, ono je uvik krivo...

Nažalost to je dio tradicije u ovim zatucanim krajevima s vremena na vrijeme premlatit ženu a i žene nekako privlače takvi krkani

Kako ti je tata onda lise prosa kad su drugi zatucani ? Ili mozda nije?

Upotreba sile je nedostatak inteligencije. Sa suprugom imam djecu, tj obitelj. Ako dođe da se netko mora iselit, ja idem dobrovoljno. Čeka me društvo u kafiću. O mamicu vam liberalnu.,i vaš uvod u anarhiju.

Dobra dobra

Nisu ni žene cvjeće, itekako maltretiraju muževe. Evo na dužicama su 3 žene ostavile muževe i djecu. U jednog muža stavila 5 djece i njega, u ostala 2 slučaja ostavile 4 djece i muževe

Pa gdje su otišle unda te žene koje su ostavile dicu da nisu otišle kod Mamića?

Niz nasilja u obitelji u zapadnoj Hercegovini, privedeno više osoba
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari