VII Dani hercegovačkog meda, šampion Grgo Knezović iz Gruda

ljubuski.info

U Mostaru je održana svečanost međunarodnog pčelarskog sajma "VII. Dani hercegovačkog meda, Mostar - 2023."

Šampion 7. Dana hercegovačkog meda je Grgo Knezović s Ledinca, iz općine Grude, s medom Livada. Sajam je otvorio Anatolij Džidić, sin nedavno preminulog Željka Džidića Džinksa, jednog od organizatora prethodnih Dana hercegovačkog meda.

Dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta SUM-a Ivan Ostojić rekao je kako je značenje ove manifestacije veliko za proizvođače meda u Hercegovini, kao i za znanstveno-akademsku zajednicu.

- Ova manifestacija se odvija već sedmu godinu zaredom, manifestacija je to koja je jako bitna, ne samo za pčelare, nego i za širu društvenu zajednicu, ali i za nas kao znanstvenu instituciju, koja je proteklih mjesec dana radila na ocjenjivanju svih uzoraka koji su došli iz različitih krajeva BIH, a imamo i uzoraka iz Hrvatske – kazao je Ostojić.

Predsjednik Saveza pčelara HNŽ-a Boras Kvesić potvrdio je kako je ova godina bila dobra za pčelare u Hercegovini.

- Ova godina je, na osnovu svih proteklih godina, zadovoljavajuća za pčelare u Hercegovini. Sezona je bila odlična, imali smo vrhunski med, a to pokazuje i preko 250 uzoraka. Pčelari su prepoznali stručnost i kvalitetu ocjenjivanja i komplet organizaciju. Na našem području imamo preko tisuću vrsta ljekovitog i različitog bilja, bilja kojega možda nemaju ostala možda područja u BiH, tilovina, kadulja, to je odlika hercegovačkog meda i zbog toga je poseban. Uspjeli smo ga zaštiti kroz intelektualno vlasništvo, kao i u svjetskom registru u Ženevi – istaknuo je Kvesić

Herc.info

Glas naroda

Bravo!

VII Dani hercegovačkog meda, šampion Grgo Knezović iz Gruda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari