Vlada ZHŽ donijela odluku o dodijeli koncesije firmi iz Gruda

ljubuski.info

Vlade Županije Zapadnohercegovačke donijela je na sjednici u utorak Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu DRIN-ENERGIJA d. o. o. Grude za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „Petnjik“ na lokaciji Tihaljina, općina Grude, kao i Odluku o izmjenama Odluke o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za zaštitu okoliša“ utvrđenih županijskim proračunom za 2023. godinu.

Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu predviđena su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 900.000,00 KM, koja su raspodijeljena kako je navedeno u članku 3. Programa utroška sredstava, izvijestili su u srijedu iz Vlade.

Za sufinanciranje projekata koji su kandidirani iz drugih izvora (Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Federalnog ministarstva prostornog planiranja, UNDP-a, jedinica lokalne samouprave i drugih investitora) iz članka 3. točke a) Programa, prethodno su bila predviđena sredstva u iznosu od 480.000,00 KM. Izmjenom ove Odluke sredstva iz članka 3. točke a) Programa utroška sredstava su preraspodijeljena i ona sada iznose 616.000,00 KM.

Vlada je također donijela Odluku o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja Županije Zapadnohercegovačke na dan 31. 12. 2023. godine. Popis kod proračunskog korisnika vrši popisno povjerenstvo imenovano od ovlaštene osobe proračunskog korisnika, što je regulirano člankom 68. Pravilnika o knjigovodstvu proračuna u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iz navedenog proizlazi da Vlada Županije Zapadnohercegovačke donosi Odluku o vršenju redovitog popisa i imenovanju potrebnih povjerenstava navedenih u članku 3. ove Odluke.

Sufinanciranje infrastrukturnih projekata općina i gradova u ŽZH

Sukladno poziciji „Kapitalni prijenosi drugim razinama vlasti“ planiranoj u Proračunu Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, Vlada je odobrila novčana sredstva za sufinanciranje infrastrukturnih projekata u Gradu Širokom Brijegu, Općini Posušje i Općini Grude.

Za sanaciju lokalnih i nekategoriziranih cesta na području Grada Širokog Brijega odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 270.000,00 KM, za unaprjeđenje lokalne obrazovne infrastrukture u Općini Posušje odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000,00 KM, te su za sanacije i rekonstrukcije lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Općine Grude odobrena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000,00 KM, navodi se u izviješću.

FENA

Glas naroda

Kr.iminal i ekocid,cijelo brdo šume popilali

Kod nas nema suma posebno ne u brdu. Ono sto ti vidis je makija,jasencic,grab,pokoji kljen i ritki dub.A to nikne brzo ponovo narocito na profrezanoj ili bagerisanoj povrsini.

Čovik je u pravu
Prave pravi Ekocid.
Viditćete kad zvizdan Upekne pa dođe tuča e tada će biti za mnoge kasno.
A Narod ko prva ovca,

Naš narod općenito nije baš pametan, a svi za sebe misle da su najpametniji, najgora kombinacija.

Eno i mamić je kod mostara napravio eko katastrofu i bujicu i odron sa brda a tek će biti za 20 godina koliko je rok trajanja solara onda postaje tek prava eko katastrofa!

Nije u redu ogoliti šume, napraviti ekocid i štete ljudima, radi biznisa probrane privatne osobe.

ceeeeeeeeeeee Ljubuški ne treba ništa

Vlada ZHŽ donijela odluku o dodijeli koncesije firmi iz Gruda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari