Poljoprivrednicima u ŽZH isplaćeno više od 1,13 milijuna KM poticaja

ljubuski.info

Sukladno Programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023.godinu danas je iz županijskog proračuna isplaćeno 1.133.220,95 konvertibilnih maraka.

Kako su objasnili iz Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke, za proizvodnju povrća u svježem stanju ukupno je isplaćeno 726.792,00 KM. Za proizvodnju u plastenicima i staklenicima isplaćeno je 57.004,80 KM, od čega fizičkim osobama 53.119,80 maraka.

Među ostalim, ovom prilikom fizičkim i pravnim osobama isplaćena su i sredstva za nabavku mehanizacije i to u visini od 158.420,30 KM, za poticanje ruralnog razvoja 90.000, potom tekući prijenosi za suzbijanje zaraznih bolesti u iznosu 2.175,85, kao i ostali poticaji u visini od 47.450 KM.

Dopredsjednica Vlade ŽZH i ministrica financija Blagica Leko je podsjetila da se sukladno Programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, među ostalim, osiguravaju i sredstva za subvencioniranje mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te je za ovu vrstu potpore izdvojeno 51.378 KM.

''Potporu za subvencioniranje mirovinskog i zdravstvenog osiguranja ostvaruju klijenti koji imaju registrirane obrte i uposleno minimalno jednog djelatnika, kao i osobe koje su ostvarile ili će ostvariti novčanu potporu za poljoprivrednu proizvodnju sa županijske/federalne razine'', objasnila je Leko.

Krajem kolovoza isplaćeni su poticaji za animalnu proizvodnju u visini od 536.667,42 konvertibilnih maraka, dok je proračunom ŽZH za ovu godinu za navedene svrhe planiran ukupan iznos od 2.200.000 maraka, odnosno 200.000 KM više nego lani.

Glas naroda

Kada cemo mi obicni gradjani dobiti poticaje sto drzimo stoku na vlasti ovoliko godina.

Buco je Kralj samo gazi predsjedniče

Dok je Buce bit će i poticaja ako ga ukinu bit će haos,zato odmah uzmite kumpire dok to niste potrošili.

Jadna majko,jadnih svatova pa ima ih Koji sad nebi imali para da kupe sjeme krompira da nije ovih poticaja.....dao bi ja vama svima nogom u straznjicu I kuci poslao....ko je djelio poticaje za vrijeme bivse drzave....sve vam je rizik posla,a ne ko danas poticaji se daju na sve moguce.....[ * neprimjereno * ] grebatorsko uhljebnicka,prodate vase krompire,paprike,paradajiz......ne placate nista poreza I daj vam jos poticaj.

Dobro govoriš džabalebarošu znaš i gotovo.

Tko tebi brani da se baviš s istim poslom? Sam kažeš, ne plaćamo poreze, daju nam poticaje, gdje ćeš bolje? Ili je isto tako teško biti sam svoj gazda, ustati se svako jutro u 3-4h, raditi po cijeli dan, neovisno o vremenskim uvjetima i sutra krenuti iz početka? Smetaju vam cijene, a zapitate li se možda koliko se uloži u sjeme, gorivo, prehranu i zaštitu voća i povrća, dnevnice itd? A da budeš još malo upućeniji, to koliko se dobije poticaja, nije dovoljno za kupiti sjeme krompira i gnjojivo, kamoli nešto više. Lakše i bolje je sjediti za računalom, ovako kao ti i prozivati ljude koji se sami bore za sebe i svoj kruh.

Za komentar iznad da li netko tebi smeta isto to uraditi a vjerujem da imas zemlju a nemas volju molim tebe i takve da ne pisete gluposti jadan je njihov dinar a i oni vjerum mi

Zalosno i zalosno gdje se pare bacaju,obidjite sve zemlje,u travi suuuuu,a pojedenih ljudi nisu i svaka im castttttt

Di je Skoko jeli živ kako je prošao ove godine s berbom maslina.

ja ove godine 12 iljada poticaja da je samo to dosta je6226

Svaka cast ljudima sto rade i primaju poticaj,ali ima ih mnogo nesade nista a opet dobivaju poticaj [ * neprimjereno * ]

Samo kopajte ko vam brani,kupite jos motika I dabogda vi dugo dugo zivili I uvijek kopali.

objavite tko je i za što dobio poticaj . Ajme majko sta se sve događa ,ko dobi traktore, oni koji ne obrađuju zemlju nikako. Prica se Nenad Planinić Lj.Dolac dobio traktor i prijavio uzgoj svinja.Žalosti moja.

Poljoprivrednicima u ŽZH isplaćeno više od 1,13 milijuna KM poticaja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari