Hrana i piće poskupili za 4,9 posto, odjeća i obuća jeftiniji za 7,1 posto

ljubuski.info

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u listopadu su u prosjeku bile više za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 2,1 posto.

U listopadu u odnosu na rujan ove godine alkoholna pića i duhan u prosjeku su bili skuplji za 0,1 posto, odjeća i obuća za 1,6 posto, stanovanje i režijski izdaci za 0,1 posto, a zdravstvo za 0,2 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Prijevoz je u prosjeku poskupio za 2,1 posto, obrazovanje za 0,3 posto, restorani i hoteli za 0,5 posto, a ostala dobra i usluge za 0,9 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u listopadu u odnosu na rujan u prosjeku su bili jeftiniji za 0,1 posto, namještaj i kućanski uređaji za 0,2 posto, komunikacije za 0,1 posto, a rekreacija i kultura za 0,4 posto.

Nivo cijena u BiH u listopadu u odnosu na isti mjesec prošle godine bio je viši za 2,1 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su bili skuplji za 4,9 posto, alkoholna pića i duhan za 4,6 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 6,9 posto, a zdravstvo za 3,2 posto. Komunikacije su u listopadu, u odnosu na isti mjesec lani, u prosjeku bile skuplje za 2,2 posto, rekreacija i kultura za 5,1 posto, obrazovanje za 2,2 posto, restorani i hoteli za 6,7 posto, a ostala dobra i usluge za 9,2 posto.

Odjeća i obuća su u prosjeku bili jeftiniji za 7,1 posto, stanovanje i režijski troškovi za 2,8 posto, te prevoz za 5,6 posto.

FENA

Glas naroda

I obuća i odjeća je u prosjeku poskupila za 50%, ne treba nam vaša lažna statistika

Jesuli HDZovci izračunali jeli košarica prišla 3000 km.

Za sve hdzovce sritan dan republike.

Set kvačila sa 800 na 950km poskupio, za golfa. Ima li neko neki savjet?

Republiko nasa otadzbino mila ti zemljo junaka uvijek sretna bila.
Na danasnji dan kad ti se veselim ja ti od sveg srca sve najljepse zelim.

Hrana i piće poskupili za 4,9 posto, odjeća i obuća jeftiniji za 7,1 posto
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari