Do ostvarenja prava na mirovinu bez dokumentacije CIPS-a

ljubuski.info

U Zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH pokrenuta je procedura ukidanja CIPS-a, što će dovesti do znatno jednostavnijeg ostvarivanja prava na mirovinu.

V.d. direktora Zavoda Halil Subašić je priopćio da će se pravo na mirovinu ostvarivati dostavljanjem samo pojednostavljenog osobnog zahtjeva i potvrde o bankovnom računu na koji će se isplaćivati mirovina.

U suradnji sa IDDEEA-om već su započete aktivnosti na izradi aplikativnog rješenja kojim ćemo ukinuti potrebu za dostavljanjem CIPS prijave, rodnog lista i uvjerenja o državljanstvu prilikom predaje zahtjeva za ostvarivanje prava na mirovinu.

Također, s obzirom na to da se o podacima koji se tiču radnog odnosa osiguranika vodi službena matična evidencija, to uskoro više neće biti potrebno dostavljati ni rješenje o prestanku radnog odnosa, kao ni radnu knjižicu. Ukupno pet papira manje, kazao je Subašić.

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Edin Forto je kazao kako mu je drago da postoji volja institucija, općina i županija da se CIPS i ostali papiri protjeraju iz procedura.

Hvala direktoru Subašiču što je prepoznao moju inicijativu, kao i direktoru IDDEEA BIH, Badnjeviću što pomaže da građanima olakšamo posao sa državom, kazao je Forto.

Klix.ba

Glas naroda

Pozdravljam Ija ukidanje cipsa i bezvezne dokumentacije ipak idući korak neka bude Smanjvanje staza radnog vijeka sa 40na 35-37godina jer radnici u ovome svemu najgore prolaze

Ovo posebno pozdravljaju oni koji će iz susjednih zemalja uzeti mirovinu kod nas, kao i naši kod njih, bez valjanih papira!!!!

traže li u njemačkoj rodni list i ostalo... ili

Do ostvarenja prava na mirovinu bez dokumentacije CIPS-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari