Zabranjen uvoz mandarina iz Hrvatske

ljubuski.info

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) zabranila je uvoz pošiljke mandarina podrijetlom iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu zbog utvrđene prisutnosti pesticida klorpirifosa (chlorpyrifos), objavila je Agencija za sigurnost hrane BiH.

Uporaba navedenog pesticida zabranjena je u poljoprivrednoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, kao i u zemljama Europske unije.

Uvozniku je, sukladno važećim propisima, naložen povrat sporne pošiljke pošiljatelju u zemlju izvoznicu, odnosno uništavanje pošiljke ukoliko nije moguć povrat iste, tako da navedena pošiljka ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača u Bosni i Hercegovini.

Federalna uprava za inspekcijske poslove, na temelju preporuka Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, pored redovitih službenih kontrola, provodi i pojačane mjere kontrole pri uvozu mandarina na eventualnu prisutnost klorpirifosa.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine kontinuirano prati potencijalne rizike podrijetlom iz hrane u našoj zemlji i okruženju te u suradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima poduzima odgovarajuće mjere s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača u Bosni i Hercegovini.

Glas naroda

Evo vam primjer di smo sebi najveci neprijatelji. Pohlepa i aljkavost obicnog covika. I onda se pise o uvoznoj robi " sumljive " kvalitete?

Nije teško pogoditi kakvi bi bili rezultati analize na pesticide naših poljoprivrednih proizvoda.

I onda kad stanu pisat prodajem domaće

U klobuckom polju nektarinu tretiraju svim i svacim,zabranjena sredstva,pesticidi i ostali kemijiski preparati koji dolaze iz srbije jer su dosta jeftiniji,uglavnom ovaj pesticid je mala maca za ove nektarina proizvodace a to ce se znat vrlo brzo o kakvoj je kvsliteti ta nektarina i breskva

Zato ih nitko ne krade jadan obaj tko ih jede,karcinomi su u porastu.Meso puno antibiotika hormona,povrće i voće unjima nema šta nema,kemija ful plus herbicidi karcogeni.Otrovi su nevidljivi zato budite oprezni i recite to nejedem.

A te otrove za prskanje kupili u BiH jer su u Hrvatskoj i EU zabranjeni.

U BiH sve zatrovano a najviše ljudi.

Ako nesmiš sa sendvićom priko granice onda nemogu ni mandarine u suprotnom smjeru

Neka neka tako triba mi nesmimo prinit ni paštetu.

Pa to su Eoropljani , kod njih je sve ispravno = daleko im kuća od naše.

Neka uzmu uzorke iz ostale industrijske hrane na našem tržištu, 90% otrovano ili krivotvoreno

U Šperkovini otvoreni dani žalosti, zavjese na pola karniše...

Šta sad Anđelko ? Smrzla česma halooo,nahapao si se neces ih nosit sasobom na Čuljkovo počivalište,uvijek malo.

J*bg ne možemo više klepat lovu.

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {Davidsonalbertloan [at] gmail.com }

Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno gledano, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac ne dajući mi ništa zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi je potreban i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za kredit baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima putem e-pošte: (davidsonalbertloan [at] gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila (davidsonalbertloan [at] gmail.com). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan [at] gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan [at] gmail.com)

Zabranjen uvoz mandarina iz Hrvatske
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari