Ukidaju se prijavnice na Sveučilište u Mostaru

ljubuski.info

Ukidaju se prijavnice na Sveučilištu u Mostaru (SUM) od zimskih rokova 2024. godine, a studenti će ispite prijavljivati korištenjem elektroničkog indeksa (eIndeksa) gdje će u realnom vremenu biti vidljiv popis rokova i ocjena s ispita.

U današnjem digitalnom dobu, tehnološki napredak ima ključnu ulogu u unaprjeđenju različitih aspekata života, uključujući i obrazovanje te s obzirom na to, Sveučilište u Mostaru uvodi inovativne promjene kako bi pružilo moderno iskustvo svojim studentima.

Jedna od značajnih promjena je implementacija sustava elektroničkog potpisa i elektroničkih prijava ispita. Na tu temu održan je sastanak predstavnika tajništva, referade te koordinatora sastavnica Sveučilišta u Mostaru s djelatnicima Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je sa SUM-a.

U sklopu sveobuhvatne digitalne strategije i strateškog područja ''Digitalno zrelo sveučilište'', Sveučilište u Mostaru neprestano se unapređuje kako bi odgovorilo na potrebe modernog obrazovanja. Ovaj neprekidni napor za usklađivanjem s digitalnim trendovima rezultira novim iskorakom - uvođenjem elektroničkog potpisa, naveli su sa SUM-a.

Uvođenjem elektroničkog potpisa, Sveučilište u Mostaru želi unaprijediti sigurnost i učinkovitost administrativnih procesa. Elektronički potpis pruža legalno valjanu potvrdu identiteta pojedinca putem digitalnog medija, čime se olakšava potpisivanje i razmjena dokumenata između studenata, nastavnika i administracije.

SUM-a smatra kako će ova tehnološka inovacija smanjit će potrebu za fizičkim prisustvom prilikom potpisivanja različitih dokumenata, čime će se ubrzati procesi i omogućiti veća fleksibilnost za sve sudionike u akademskom okruženju.

Pored uvođenja elektroničkog potpisa, Sveučilište u Mostaru također implementira elektroničke prijave ispita. Ovaj korak omogućuje studentima jednostavniji pristup prijavi ispita putem online platforme, čime se eliminira potreba za fizičkim dolaskom na ustrojbene jedinice radi papirnatih prijava. Ova digitalna platforma omogućuje studentima pregled dostupnih termina, odabir željenog roka te brzu i učinkovitu prijavu.

Uvođenjem ove napredne tehnologije Sveučilište u Mostaru postavlja visoke standarde u području digitalne transformacije.

FENA

Glas naroda

Haha wonnabee napredne tehnologije

Ukidaju se prijavnice na Sveučilište u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari