Podignuta optužnica protiv muškarca koji je ubio svog oca

ljubuski.info

Podignuta je optužnica protiv muškarca koji je ubio vlastitog oca u Humcu.

Intenzivnim radom na predmetu za nepuna tri mjeseca Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg je okončalo istragu i dana 30. 10. 2023. godine podiglo optužnicu protiv A. P. iz Humca, Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo ubojstva. Optužnica je potvrđena od Županijskog suda Široki Brijeg dana 6. 11. 2023. godine, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Detalji ubojstva

Optužnicom se tereti da je dana 9. 8. 2023. godine, oko 18:00 sati, u neubrojivom stanju zbog kronične duševne bolesti psihotičnog karaktera - paranoidne šizofrenije, u namjeri da usmrti svog oca V. P. istog oborio na pod, a potom ga više puta nogama i rukama snažno udarao u predjelu glave i gornjeg dijela tijela, u više navrata iz dnevnog boravka kroz hodnik odlazio do kupatila i vraćao se do mjesta gdje je V. ostao ležati na podu, a potom istog nastavljao snažno udarati, na koji način mu je nanio teške tjelesne ozljede posljedicom čega su kod V. nastupila oštećenja za život važnih moždanih centara uslijed čega je isti na mjestu događaja preminuo.

Produžen pritvor

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg je dana 11. 8. 2023. godine podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom A. P., Županijskom sudu Široki Brijeg zbog postojanja osnovane bojazni da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti kazneno djelo kojim prijeti, kao i zbog počinjenja posebno teškog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, te zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, nakon čega je Županijski sud odlučujući o istom prijedlogu osumnjičenom A. P. odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, da bi potom Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg dana 1. 9. 2023. godine uputilo Županijskom sudu Široki Brijeg prijedlog za produženje pritvora osumnjičenom A. P. za još dva (2) mjeseca na odlučivanje, jer su i dalje postojali razlozi zbog kojih je pritvor određen, te je odlučujući o istome Županijski sud Široki Brijeg dana 7. 9. 2023. godine osumnjičenom A. P. produžio pritvor u trajanju od dva mjeseca.

Pored navedenog optužnicom je nadležnom sudu predloženo produljenje pritvora, koji pritvor je ponovno produžen rješenjem Županijskog suda Široki Brijeg od 8. 11. 2023. godine, i isti može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije (2) godine dana, navodi se u priopćenju.

Glas naroda

Zar nebi trebalo podignut optužnicu protiv onih koji su odgovorni za ovu tugu, kako može registrirani duševni bolesnik biti kriv za bilo što pogotovo jer je bilo samo pitanje trena...

A ko ce vas sve stavit pod kontrolu?

Ma jok sve već samo ove što evidentirano više puta pokušaju ubit nekoga...

A kako je onaj propali rukometaš prebio ženu pa je na slobodi?

Jeste ali na fk slobodi..

Čim je krenio na oca prvi put tada se vidilo da mozak nije uhranjen,žalosno genetika proradila u lošem ozračju.Žalosno nedaj Bože nikome.

Polu pismeni novinarčići,"u Humcu",kaže se na Humcu,s Humca kao i s Teskere,na Teskeri a u Radišićim i iz Radišića,u Studencim i iz studenca...itd.?

Napadaš novinara da je polupismen a prvu riječ pogrešno napišeš, ili imaš svoja pravopisna pravila.

Jesi naćitan, svaka ćast. Nije ti možda palo na psmet da je članak pisao netko, tko nije iz Ljubuškog i ne poznaje lokalizme. Novinar je pri pisanju članka primjenio opća pravila hrvatskog jezika glede priloga mjesta.

Ispašće da je kriv novinar što je ovaj ćaću ubio ili je zakazalo društvo u cjelini...

Koja je to mrcina šakama ubio ćaću

Članak je nepismen kao da ga je pisao ševinovac muka za pročitati puno grešaka...

Racija u bagica restoranu..koga li traze?

Traže fiskalnu kasu

Traže Lubina i Oradu, sumnja se da se tamo kriju….

nije racija nego ministri dosli na veceru sa citavom pratnjom

Ova nesretna obitelj je žrtva sustava koji ne radi svoj posao. Institucije i njihovi zaposlenici su oni koji trebaju odgovarati za ovo. Gdje živimo i kako nam je dobro je da nema i više ovakih slučajeva. Nažalost.

Blago tebi kad ste ti i tvoji sretni.

Sramota drzave i institucija. Momka je odavno trebalo u bolnicu lijecit i prije pok.cace. Sad ga u zatvor sramota Za momka je bolnica . Bog dao svakakve bolesti . Nedaj boze nikom

Sve šizofrenicare treba u Ustanovu I ne pustat vanka nikako

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je ubio svog oca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari