U spomen na hrvatske vitezove i 31. obljetnicu pogibije Božana Šimovića

ljubuski.info

Obilježavanje 31. obljetnice pogibije brigadira Božana Šimovića, legendarnog zapovjednika HVO-a, koji je 1992. godine poginuo na području Rotimlje, i u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima danas je u Zvirovićima služena Sveta Misa i komemorativni skup “U spomen na hrvatske vitezove”.

Nakon svih ovih godina, ne možemo se ne upitati kako danas promatrati i vrednovati žrtvu svih hrvatskih branitelja, te zahvaliti za svu njihovu predanost i ljubav.

Na današnji dan nakon 31 godine pogibije karizmatičnog vođe i brigadira Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i 9 hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz župe Studenci, kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci.

Prije početka Svete Mise na spomen Križu uslijedilo je polaganje cvijeća i svijeća. Cvijeće i svijeće položili su: članovi obitelji poginulih branitelja, gradonačelnik Čapljine dr Smiljan Vidić i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, nevladine udruge Nuovi orizzonti i Regina della pace, učenici i učitelji O.Š. Vladimira Pavlovića, područna škola Zvirovići, predstavnici MZ Zvirovići i Prćavci, Udruga P.P.N. “Ludvig Pavlović”, predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

U sklopu komemorativnog skupa položeno je i cvijeće na grob Božana Šimovića u mjesnom groblju sv. Ivana u Zvirovićima.

Nakon polaganja vijenaca služena je Sveta Misa u crkvi sv. Ane, za sve branitelje koji su svoj život za domovinu dali u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu. Misno slavlje predvodio je don Vinko Puljić, župnik u Gabeli i Strugama-Gorici.

“Naši branitelji su položili svoje živote za slobodu i dali su najviše što su mogli – svoje živote. Svaka žrtva vrijedna je vječnog poštovanja i divljenja. Na nama je odgovornost da budući naraštaji ovakve manifestacije ne otrgnu od zaborava, jer su upravo one na slavu svima u kojima i danas kuca srce hrvatskih ratnika, a kao podsjetnik onima koji ne znaju ili su zaboravili – tko su bili hrvatski branitelji.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Ali što je previše-previše je.Samo se održavaju spomeni, sjećanja,godišnjice,desetogodišnjice…sve to košta porezne obveznike! Radi li itko išta?!

U spomen na hrvatske vitezove i 31. obljetnicu pogibije Božana Šimovića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari