Kako riješiti problem divljih odlagališta auto guma u ŽZH?

ljubuski.info

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH Zvonimir Širić je u pratnji ravnatelja Uprave civilne zaštite ŽZH Drage Martinovića i višeg stručnog suradnika iz Uprave civilne zaštite Srećka Vukojevića obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici kod Gruda.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gorica Darko Paradžik je upoznao ministra o problemu odlaganja auto guma u Gorici i aktivnostima DVD-a Gorica u vezi sprječavanju ekološke katastrofe koja prijeti dugi niz godina ne samo mještanima Gorice već puno šire.

Ministar Širić je istaknuo aktivnosti koje provodi ministarstvo u vezi ovog problema na cijelom području Županije Zapadnohercegovačke, pa tako i Općine Grude.

Uskoro će pri našem ministarstvu biti otvoren poseban račun za prikupljanje naknade za posebne kategorije otpada: gume, akumulatore, ulja i maziva, te bi se iz tih sredstava između ostalih sanirala divlja odlagališta auto guma. Nadam se da bi ovaj problem trebao biti riješen do kraja sljedeće godine, rekao je između ostalog ministar Širić.

Širić je posjetio sjedište Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama, gdje ga je ravnatelj Martinović upoznao s radom Uprave, kao i aktivnostima u vezi apliciranja na projekte financirane iz pretpristupnih fondova EU, objavila je u utorak ujutro Uprava civilne zaštite ŽZH.

Jabuka.tv

Glas naroda

Rijesis jednostavno ko i sav normalan civilizovan svit. U cijenu guma uracunas trisak reciklaze, napravis reciklazna dvorista i kaznis dobro onog ko odlaze na crno. Resen problem,cista priroda a narod dobio zaposlenje. Tako isto uradit za sav otpad.

Ajdr ti sto si zapro za ta reciklazna dvorista, ne znas da se pola i vise od pola plastike ne moze reciklirat. I btw tko ce to odvajat, uvest cete male zelen da vam to rade

Nije važno može li se reciklirat nego da se ne baca u prirodu

Vjerujem da to već plaćamo .U Hrvatskoj svaki uvoznik tehnike odmah plati zbrinjavanje elektroničkog otpada samo je pitanje di su pare

Što kaže Čukeša na ovo,di njegove gume završavaju?

Pitaju kako? Ko ostale zemlje u svijetu za ministarstvo opada......

imate firme za odvoz opasnog otpada, pa i guma,
samo treba platit

Čovik je htijo otvoriti Reciklažno odlagalište ali nije u Politici i nisu mu dali.
Imao je lokaciju i dobru namjeru .
Sada je mislim negdje vani s Obitelji.
Toliko o našima i nama.

sve to imamo, i odlagališta i firme koje se bave odvozom otpada.

treba zabraniti nezakonitu izgradnju infrastrukture kako je izgradio načelnik Bago sa kružnim tokovima u Posušju pogodujuči pojedincima

Nevoliš Rvacku...

Posusju svaka cast na izgradjenosti i infrastrukturnoj i stambenoj a sto je najvaznije i privrednoj. Ugodno se iznenadih litos obilazeci Posusje.

Lako je se rješiti guma, nego kako se rješiti nesposobnih i pokvarenih koji uništiše ovaj narod.

Nema mi nista sladje nego otpad baciti kraj puta,baciti negdje u vodu.....ja uzivam u tome pa neka se muce dok to kupe.

Bravo
To uživaš u stvaranju prljavštine, bacanju otpada svukud oko nas. U redu poštivam.
Ima ih dosta koji uživaju u tome ili možda ne uživaju već ne misle glavom pa bacaju otpad suda oko nas.
Zato bi gradske službe, inspekcije trebale takvima propisno pisati dobre kazne.
Pa ti uživaj u razbacivanju otpada a oni u pisanju i naplaćivanju kazni.
Pa bi vidio komu bi prija dosadilo.

Use nase i podase moja IMT bratija

Otraj u veljake kad budu branit kumpire od leda

Vrlo lako dati našim Vinarima što imaju plantaže i poljoprivrednicima da pale tokom hladnih dana na tim površina to bi bijo pravi pogodak zato što nebi više županija izdvajala svoja sredstvima za štetu od smrzavanja .

Pribit noge onome ko baca i malo ga zaprašit sa[ * neprimjereno * ]icom.Šta je ono prema Bučinama,tamo treba stražarit i svakog ko baci otpad odma na licu mista zavezat

Parkovi kupe po gradu i svakakav otpad gone u Pregrađe na ujrino cmilje i plaćaju mu koncesiju-BRIŠI ODMAH

Kako riješiti problem divljih odlagališta auto guma u ŽZH?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari