Pojačana aktivnost policije na cestama u ŽZH

ljubuski.info

MUP ŽZH je zaveo Županijsku preventivno – represivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom „Zima 2023/2024” koja će trajati od 1. studenog 2023. do 1. travnja 2024. godine.

Riječ je o akciji s ciljem pojačane aktivnosti uniformirane policije na cestama u ŽZH, djelujući preventivno, u kojoj će se vozačima motornih vozila skrenuti pozornost na pripremu vozila za zimu i zimske uvjete vožnje kako bi se smanjio broj prometnih prekršaja, a prekršitelje i ponavljače u činjenu prometnih prekršaja sankcionirati primjenom kaznenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama u ŽZH.

Tijekom akcije, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH će posebno pozornost obratiti na prekršitelje težih prometnih prekršaja, kao što su:

Upravljanje vozilom koje ne posjeduje potrebnu zimsku opremu, sukladno Pravilniku o prometu u zimskim uvjetima;
Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola;
Upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje;
Prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila;
Upravljanje neregistriranim vozilom.
Za vrijeme trajanja akcije sva motorna vozila, izuzev vozila kategorije „L“, „T“ i „C“, moraju posjedovati opremu za promet u zimskim uvjetima, bez obzira na vremenske uvjete.

Zimska oprema obuhvaća:

1. Pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim kotačima vozila ili,

2. pneumatike za zimsku uporabu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim kotačima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska kotača ili,

3. pneumatike za lјetnu upotrebu na svim kotačima s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska kotača. Izuzetno van perioda zimskih uvjeta na dijelu ceste, kada na kolniku vladaju zimski uvjeti, mogu se na kotače postaviti lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije.

4. pneumatici na vozilima moraju odgovarati dimenzijama što ih je prijavio proizvođač, ovisno o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja vozila i najvećem dopuštenom opterećenju osovina na kojima su pneumatici postavlјeni, te na istoj osovini vozila moraju biti jednaki po dimenzijama, nosivosti, brzinskoj karakteristici, vrsti, konstrukciji, marki, proizvođaču i tipu.

Pod zimskim uvjetima na cestama podrazumijeva se situacija kada:

a) pada snijeg i nalazi se na kolniku;

b) na kolniku ima ugaženog i zaleđenog snijega;

c) pada kiša i ledi se na kolniku;

d) je kolnik zaleđen.

Pojačanim policijskim mjerama i aktivnostima, posebno na mjestima gdje se najčešće pojavljuju zimski uvjeti na cesti (snijeg, ledena kiša, led), očekuje se smanjenje broja prometnih prekršaja, s tim da će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

Apeliramo na vozače da se odgovorno ponašaju u prometu, kako bismo u što je moguće većoj mjeri izbjegli neželjene posljedice (prometne nesreće, zastoje u prometu kod zimskih uvjeta vožnje itd.), poručuju iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Glas naroda

Najprije pocistite korov i kriminal u policiji,a ne trenirati strogocu i provoditi zakon na jadnom narodu....ocistite svoje redove.

I smanjite rakiju....

Pa regulišite stanje u gradu i na tržnici to vam je prid nosom ljudi nemogu da uniđu u svoj ulaz od auta,nedaj Bože hitnog slučaja ili požara!Tržnica puna auta! Ukinite naplatu parkiranja u gradu! Policija po kafićima i hotelu! Ako sad policija nešto radi a šta onda radi kad nema ti kontrola?! Kontrola treba biti svaki dan!

Kojim cestama,zar toga ima u ovoj županiji? Kad počmu kontrolirati ceste i parazitske cestare tek onda mogu početi razmišljati o ideji da počmu kontrolirati vozila i vozače.Takozvane ceste nebi trebale dobiti uporabnu dozvolu ni za zaprežna kola a milijarde našeg novca ste potrošili

Sve što je navedeno u tekstu je u opisu poslova policije,međutim,policija treba djelovati i odgojno
(vaspitno).Zašto je to izostavljeno?

inspektori ajde zavirite u sektor potpore i administracije
tamo iz svake ladice viri kriminal

Kakve su ceste to je katastrofa odkako ih je tito asflatirao tako stoje. Ovde nema snijega niti zime pa zato nema potrebe za zimskim gumama ili lancima.

Čuli Tito ti asfaltiro ceste.
Je ako si platio, sve što je Tito asfaltiro to je narod plaćao.
J.... te Tito ti njega.

Koliko je to tvornica napravija kradeze u zadnjih 30 godina u Ljubuškom??? Odgovor: 0

I sad koristiš ceste izgarđene za vrime Tite a o struji da ne govorim

Ma kako nije, počeli su zapadnu obilaznicu ima tri godine i više, eno brzo radovi napreduju.

Kako buntić pijan nadrogiran prebije jadnu ženu i ima automate i zolje i ništa. A sad hoćete trenirati strogoću nad sirotinji bolje da nikoga ne probate zaustavljati.

A kako ti u 23;04, navodiš imena i komentiraš nešto što nije pravomoćno.?

Ako iz žubanje iskoče sa lizalom samo po gasu i gazi

Sad su počeli zaustavljati bez kape i bez lizala (palice) toliko o tečaju za policiju i kulturi policajaca!

Neka ih bude sramota sad se našli iživljavati na preostalom sirotinjom!

dali su još uvjek na vlasti ševinovci dezerteri i njihovi simpatizeri a narod i branitelji su u crnoj zemlji ,izbjeglištvu ili u njemačkoj di su ih uhljebi poslali a oni glume velikr rvate i velike vjernike a oni su [ * neprimjereno * ]ci i udbaši na koje je počela ajka u rvackoj od hosa koji je obranio rvacke terene u dogovornom ratu nacionalnih udbašija

Di je zlatna mladež kraljević skoko dodig

Oni nemaju kad,oni su zaljubljeni.

oni su suludo zaljubljeni tamburaju se međuse a nigdi potomka a to ti znači da su ...

Zlatna mladez se cupala dok se nisu zaposlili i briga ih...ta na sebe misle ne na drugog..i kraljvic i skoko i dodig i svi drugi omladinci..mada ima i starijih pod tim imenom..

sta radi policija na cesti kad nesmi zaustaviti kramarova vozila i dalmijeva....bez carine i poreza...jel za to sluze hdz kamere.. a jadnoj sirotinji da biraju izmedju kazne i zatvora

ponovno kupljene diplome u Kiseljaku za zapošljavanje u policiji HNŽ i ZHŽ (inspektori)

Šta je s trotoarima ,stolovima i stolicama po njima? Mogu li ja na sred ceste postavit šator,stolove i stolice ili za to se trebam učlanit u HDZ?

A puše li u Zakonu na kojoj temperaturi se stavljaju zimske gume?
Da li na +20 stupnjeva C?
Ako ne piše trebalo ih je staviti po Gospojini.

Doista kod nas nema zime i zimskih uvjeta osim najsjevernije opcine Posusje.Hoce li bit policije i drugih sluzba kad bude zimskih uvjeta kao 1985/6.to vi recite.Vacate li vi sada one koji voze bez brojeva puna ih cesta.To bi mi trebali znati

Pojačana aktivnost policije na cestama u ŽZH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari