Radionica o "Unaprijeđenje položaja žena u Hercegovini"

ljubuski.info

Radionica o unaprijeđenju položaja žena u Hercegovini održana je u utorak navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Organizirala ju je Udruga za edukaciju i razvoj ”Dignitet” iz Mostara u suradnji s neformalnom skupinom žena u okviru projekta ”Unaprijeđenje položaja žena u Hercegovini”.

Radimo sa ženama, primjerice, koje su domaćice s akademskim obrazovanjem. Radimo spoj sinergije, dijeljenja, životnih uloga i savjeta, kako se u suštini one snalaze sa svim obavezama koje nose u svom. Naravno, pored nekih interaktivnih radionica, za nas su jako važni savjeti i prijedlozi koje one upućuju jedna drugoj, nama su dovoljan motiv da čak i radionice koje nisu planirane u projektu da ih realiziramo.

Jako nam je značajno da pravimo mrežu poznanstava i prijateljstava. Mi smo već ranije bili u Širokom Brijegu, jer Udruga Dignitet pokriva uistinu cijelu BiH, ali s naglaskom na Hercegovinu. Želimo pomaknuti žene iz anonimnosti i dovesti ih na mjesto gdje će se čuti njezin glas i evidentirati njezina poruka, gdje će se, na kraju krajeva, prema njezin potrebama kreirati idući projekt, izjavila je direktorica Udruge za edukaciju i razvoj ”Dignitet” i koordinatorica projekta Edisa Demić.

Nakon Širokoga Brijega, radionice će se održati i u još nekoliko hercegovačkih gradova među kojima su Ljubuški, Mostar, Čapljina, Stolac i Jablanica.

Projekt ”Unaprijeđenje položaja žena u Hercegovini” vodi ka poboljšanju samopoštovanja i individualnog dostojanstva žena u svim sferama javnog, političkog, društvenog i privatnog života.

Uz prof. mr. Edisu Demić, radionice vodi i prof. Ella Ljubić.

Projekt se realizira uz podršku Ekumenska Inicijativa Žena – EWI iz Hrvatske.

Jabuka.tv

Glas naroda

Kod nas postoje samo dvije klase zena, uhljeb zenske i ostale

Radionica o "Unaprijeđenje položaja žena u Hercegovini"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari