Za Sigurne kuće u BiH 100.000 KM

ljubuski.info

Novac će biti podijeljen tako da svaka Sigurna kuća za smještaj žena žrtava nasilja dobija po 12.500 KM.

U Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine sutra će biti potpisani ugovori o suradnji s predstavnicama osam nevladinih organizacija koje vode Sigurne kuće u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz tog ministarstva.

Ministarstvo je iz proračuna za 2023. godinu osiguralo grant sredstava u ukupnom iznosu od 100.000 KM. Novac će biti podijeljen tako da svaka Sigurna kuća za smještaj žena žrtava nasilja dobija po 12.500 KM.

Dodijeljena sredstva Sigurne kuće će iskoristiti za operativne troškove tj. troškove hladnog pogona za period od šest mjeseci do kraja veljače 2024. godine. Troškovi hladnog pogona uključuju režijske troškove, održavanja, uredskog materijala, higijene, osiguranja i slično.

Pravna osnova za podršku Sigurnim kućama je i Konvencija Vijeća Europe za prevenciju i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) koju je Bosna i Hercegovina ratificirala 2013. godine i koja propisuje obvezu države da osigura dovoljan broj i pristupačnost Sigurnih kuća svim žrtvama rodno zasnovanog i obiteljskog nasilja.

FENA

Glas naroda

Bježi Klara u sigurnu kuću

Može da se prijavi kod nas mi tražimo Bre dobre glumce.

Jedina sigurna kuća je sjedište partije samo ne znam do kad

Za Sigurne kuće u BiH 100.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari