EU izdvaja 2 milijuna KM kao potporu za poljoprivrednu proizvodnju

ljubuski.info

U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavljen je novi Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. U okviru tog javnog poziva na raspolaganju je dva milijuna KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do maksimalno 200.000 KM (bez PDV-a).

Za svaki projekat podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 30 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava kroz mjeru podrške je 70 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije za sve sektore.

Prihvatljivi podnositelji prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni poduzetnici, zadruge i poduzeća.

Kroz taj javni poziv Europska unija će podržati poljoprivredna gazdinstva koja doprinose stabilizaciji i jačanju proizvodne konkurentnosti i povećanju nivoa produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija i inovacija, unaprjeđenju kvaliteta proizvoda, higijene i sigurnosti hrane, promoviranje dobrih poslovnih praksi i održivog razvoja putem poboljšanja upravljanja prirodnim resursima, zaštite okoliša, zaštite radnika i sigurnosti hrane, te doprinose ublažavanju posljedica nastalih uslijed pandemije Covid-19.

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krumpir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda.

Prijave na taj javni poziv se mogu podnijeti od 5. listopada ove godine, te je krajnji rok za podnošenje prijava 20. studeni ove godine do 15 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sustava dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/ koji je osigurao EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekt Europske unije vrijedan 20,25 milijuna eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA), saopćeno je iz UNDP-a.

Više informacija o Javnom pozivu može se naći na službenoj web stranici projekta, kao i facebook stranici projekta, EU4AGRI.

Glas naroda

Ja neznam kako vi dopustavate toj diktatorskoj-kriminalnoj instituci "EU" prostora po BiH?. Sto se dajete kupiti?. Zar vi stvarno mislite da vam "EU" daba daje novac, za vas isobni dobrobit?. Kako se kupljeni ili glupi?.

EU izdvaja 2 milijuna KM kao potporu za poljoprivrednu proizvodnju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari