Jednokratna pomoć studentima u iznosu od 500 KM

ljubuski.info

Grad Ljubuški nastavlja s potporom studentima i ove godine, pa će tako svi brucoši sa prebivalištem na području Ljubuškog dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM.

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog u akademskoj 2023/24 godini donesen je na 28. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški.

Ovom Odlukom propisuje se visina, uvjeti i postupak dodjele jednokratnih financijskih potpora brucošima, odnosno studentima s područja grada Ljubuškog koji prvi put upisuju prvu godinu studija državnih sveučilišta, za akademsku 2023./24. godinu.

Sredstva za potpore osigurana su u Proračunu grada Ljubuškog, te će se dodijeliti svim brucošima koji ostvaruju pravo na potporu u iznosu od 500 KM.

Pravo na potporu imaju svi studenti koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta, a koji imaju prebivalište na području grada Ljubuškog

Kako bi ostvarili pravo na Potporu, studenti su dužni kumulativno ispunjavati sljedeće uvjete:

imati prebivalište na području grada Ljubuškog

prvi put upisati prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta
imati status redovitog studenta

Inače, ovo je četvrta godina za redom u kojoj Grad Ljubuški jednokratnim novčanim potporama pomaže studentima.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je kazao kako već na sljedećoj sjednici ide Odluka o potpori za studente viših godina.

Mi preko 300.000 KM izdvajamo za studente, a ovdje smo u posebnu stavku ubacili 76.000 KM koje su već isplaćene u petom mjesecu. Znači 300 KM su dobili svi maturanti na području Grada Ljubuškog.

To je samo jedna mala gesta, mali znak pažnje prema njihovim roditeljima. Znamo kako je sve nažalost postalo skupo, pokušavamo da to našim roditeljima i učenicima bude mali znak zahvale za završetak njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

I naravno, zahvala ide našim nastavnicima, profesorima, učiteljima koji se trude u našu djecu usaditi znanje i odgojiti ih skupa s nama, kazao je Gradonačelnik Vedran Markotić.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Boze dragi pa zar vi stvarno mislite da je ovaj narod bas toliko poludio i da ce vam sve ovo proci na iducim izborima koje ce te ponovno pokrasti,,,,,prvo ste rastjerali po bijelomu svijetu cijele obitelji da idu trbuhom za kruhom jer ovdje ne mogu dobiti posao od uhljeba i ulizica,ovo sto je ostalo ovdje da radi i da je zaposleno su velikom vecinom(čast izuzecima)poslusnici stranke i za vas glasaju pa onda na ovakav nacin ono sto je ostalo ovdje hajdemo im se malo na ovakav nacin ulizivati dati cemo malo novaca na studente da zamracite lopovluke koje radite,postajete svakim danom sve prozirniji i jadniji,pa vidite li sta o vama pisu ljudi koji citaju po portalu jer na vasem rezimskom nemogu ostaviti komentar jer vam ga uredjuje jedna obicna sponzorusa Bubalovka koja za svoj dzep kao i njena braca su sve spremni napraviti,vidite sta narod pise ali to vas ne pogadja jer vam je obraz premazan svim mogucim mastima.......i ovo nije vise nas lijepi Ljubuski ovo bi trebalo promjeniti ime grada u Uhljebistan...

Ajde ne brabonjaj vec lipo pozdravi sto je za pozdravit i predlozi,bar, sta bi tribalo il minjat il radit. Dosta vise tih istrosenih parola.

Sve ti je dobro napisano,tebi su istrosene parole sto je pola opcine iselilo po Evropi I grade tudje zemlje da bi mogli prezivjeti, a ti si sigurno jedan od ovih sto koriste ove pogodnosti sto vam daju javni novac.

Sta ce pozdravit jadnice,pljacku obog naroda u korist kradezea I njegovih trabanata.....pokrij se usima uhljebu jedan.

100 stanova se trenutno gradi u Ljubuskom i svi su vec prodati. Pored toga se gradi bar 100 kuca. Majstora moras 1g prija zagovarat. O cemu vi pricate i kom bi to vi nesto krojili? Pa pogledajte samo ove ko neke kriticare,prija ih priskocit neg obac. Druga je stvar sto mi i kad imamo neznamo.

Lumenu uhljebi kupuju stanove, uhljebi prave kuće. A ponršto i raseljena dijaspora! Ja znači što radim u privatnika il moram dić kredit na 40 godina il put pod noge da napravim neku, ikakvu nekretninu

Ti si svakako izuzetak. Ako su uhljebi onda su oni vecina i onda se da zakljucit da vecini nije lose? Za tebe mi je za. Probaj prominit il posa il firmu? Inace svugdi se ,i to radi vecina,nekretnine kupuju gotovim novcem?

Da, promijenit firmu, al u njemačkoj! U kojoj firmi ima plaća viša od 1800KM, de mi ti preporuči!

I tebi nije sumljivo što se kupuju gotovinom. Kupuju se pRljavim novcem, da bi ga na taj način oprali! Glavno da je tebi dobro, pajdo, skini ružičaste naočale i nemoj mi molim te počet o onih 200km po glavi stanovnika što ih "ostavimo" u kladionicama, znam da si ti!

Da na Ljubuški info predloži šta bi trebalo mijenjati?Vi ste toliko nesposobni i bez ideja da dolazite na info po prijedloge.Eto narode,piši.

Jel se mozda negdi drugo cuo neki prijedlog? Nije i nece. Da vam nije HDZa vi nebi imali sta za rec. Nula,suplja.

J....i ti Hdz maticnu knjigu

Istina je negdje na sredini...

Istina je u gradskom vrticu.

Sta ce sa 500 km...ni jedna stanarina.se memoze platiti.ali eto mi se lako prodamo...i kazemo bolje ista nego nista...da je zakona i reda nebi studenti placali semestre..ali kako ce se rektori i pojedini profesori i profesorice balahati...cast izuzecima ima tu i postenih profesora..jadno i nista drugo.

Moze se platit jedan misec u domu sa hranom za cili misec. To ti je 10% tih troskova godisnje. Interesantno je da jos nisam cuo da je navala za ic studirat u Njemacku? Svi trce samo radit? Bas me interesuje zasto?

Šaljite dicu u RH na studij, školovanje džabe (platiš upisninu i miran), dom maksimalo 100€, iksica sa kojom se bogato jede za normalne pare, studenska satnica min 5 € (ko oće radit).
Godina života studenta višestruko isplativija nego u Mostaru.
Samo treba učit,... al ko će to

Omogućite roditeljima te djece realne plate na osnovu teškog financijskog stanja radi se u svakom sektoru za minimalac bez prava na plaćene godišnje odmore Mobbing od jutra do mraka o kojem mi blagostanju pričamo gospodo podrživači vlasti ako je vama dobro neznači da je svakome.

Ako je tebi lose ne znaci da je svakom.

Najbolje da nas svepozapošljavaju i državne firme

Jednokratna pomoć studentima u iznosu od 500 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari