Objavljen natječaj na temu 'Pobijeni hercegovački franjevci'

ljubuski.info

Viicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisuje natječaj na temu "Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata" za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa.

Prijaviti se mogu djeca (pučka škola), mladež (srednja škola) i odrasli (studenti i punoljetni).

Natječaj je objavljen u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti, priopćeno je iz Vicepostulature.

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) trebaju se poslati najkasnije do 15. prosinca na e-adresu: mostar [at] pobijeni.info ili na poštansku adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih "Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca".

Obavezno je čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na „Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ koji se održavaju od 4. do 7. veljače 2024. godine.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.

Iz Vicepostulature mole sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

FENA

Glas naroda

Pobili ih dalmatinci?hajmo da ovo bude bar naslov teme?

"Pobili jugokomunisti" U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Cinkale ih kolege ,za tita ,sad isto rade za hdz samo javno

Uvjek isto narod se ispovidi sve se sazna

Pobila ih bagra i jadovi koji bi ih i danas poubijali samo da se vrati njihovo vrijeme i politika
No oni se danas većinom tiskaju u prve redove u crkvi i u sakristiju.

Njiovo vrime nije nikad ni prošlo, samo prominili boju dresova...

Ove su pobili partizani,a ove danasnje ce narod

Objavljen natječaj na temu 'Pobijeni hercegovački franjevci'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari