Više novca za rad centrima za djecu i mlade s poteškoćama

ljubuski.info

Briga o ranjivim kategorijama, a posebice djeci i mladima s poteškoćama u razvoju svakako je među prioritetima Vlade Županije Zapadnohercegovačke što se ogleda kroz razne vidove potpore, između ostaloga centra i ustanova koje o njima brinu, zaključeno je danas prilikom posjete dopredsjednice Vlade i ministrice financija ŽZH, Blagice Leko JU Edukacijsko-rehabilitacijskom centru za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški.

Naime, Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke iz županijskog proračuna za 2023. godinu odobrena je isplata 60.000 KM za potporu ovoj javnoj ustanovi osnovanoj na području Federacije BiH koja djeluje kao dnevni centar i nudi usluge djeci i mladima s poteškoćama u razvoju i to po najvišim standardima.

Uz navedena sredstva koja se izdvajaju iz Proračuna ŽZH za funkcioniranje JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški, čiji su korisnici djeca i mladi u dobi od dvije do 38 godina, Zavod zdravstvenog osiguranja ŽZH izdvaja dodatnih 50.000 KM. Potpora će u sljedećem razdoblju, prema riječima ministra Leka biti još veća.

-Cilj nam je u narednom razdoblju povećati iznos sredstava koja se iz Proračuna ŽZH izdvajaju za rad ovog rehabilitacijskog centra u Ljubuškom, kao i za rad centra za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija – Naša Nada“ u Širokom Brijegu kako bi njihovi korisnici i dalje imali najvišu kvalitetu usluga koje su neophodne osobama s poteškoćama u razvoju, rekla je Leko, te dodala kako će Vlada ŽŽH podršku dati i centrima u Grudama i Posušju koji tek trebaju krenuti s radom u narednom razdoblju. Centar u Grudama je u fazi izgradnje, dok Općina Posušje radi na pribavljanju glavnog projekta.

Ravnateljica Centra, Marija Kikaš ovom prilikom se zahvalila Vladi ŽZH na podršci, te ministrici Leko na posjeti. Podsjetila je na činjenicu da broj korisnika ovog centra konstantno raste, što sa sobom nosi potrebu uvođenja novih usluga sukladno njihovim potrebama.

Inače, Grad Ljubuški osnovao je JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški prije šest godina, prostire se na oko 500 metara četvornih te je opremljen po najvišim standardima.

FENA

Glas naroda

O pa Marija aje u šumu,odatle si potekla

Al joj dobro stoji ovi bijelo odjelo komplet super

Bijelo odijelo sa crnog računa.

Jes vala i ovako je Tito nosao bijelo odjelo i još je jahao na bijelom konju

Blago meni ko komentira

Cura ima stila,svaka čast.Na odnosu ove,isto ništa

Više novca za rad centrima za djecu i mlade s poteškoćama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari