Akcija čišćenja korita rijeke Trebižat uspješna

ljubuski.info

Turistička zajednica Grada Ljubuškog u subotu je organizirala ekološku akciju čišćenja korita rijeke Trebižat. Pedeset volontera je prešlo područje od vodopada Koćuše do Kravice. Volonteri su bili raspoređeni u skupine. Dio je išao kajacima nizvodno od Koćuše u 3 skupine, a 2 skupine volontera su pješice prešli cijeli bajer i pokupili otpad uz rijeku. Među volonterima su bili učenici Gimnazije Ljubuški i Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški, rukometaši Izviđača, članovi Gorske službe spašavanja, Biciklističkog kluba Ljubuški te mještani koji su svojim dolaskom potvrdili svoju osviještenost o važnosti rijeke Trebižat.

Rijeka Trebižat je uvijek imala iznimnu važnost za život na ovome području i ključna je za razvoj gospodarstva. Posljednjih godina nam pruža mogućnost da se razvijamo i kao turistička destinacija jer svojom ljepotom privlači turiste diljem svijeta. Jedinstvena ponornica sa svojih devet imena je prirodno bogatstvo koje smo dužni čuvati i održavati.

Cilj subotnje ekološke akcije je bio podizanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša. Možemo biti zadovoljni jer smo među volonterima imali razne generacije koje su ujedinjeno djelovale u svrhu ostvarenja svoga cilja. Ova akcija nije završetak priče nego tek početak jedne ekološke kampanje kojom ćemo, nadam se, potaknuti još ljudi da nam se pridruže i da svojim svakodnevnim djelovanjem zajedno doprinesemo očuvanju ovoga prirodnog blaga.

“Zahvaljujem se svima koji su podržali akciju čišćenja korita rijeke Trebižat. Zahvaljujem se gradskim i županijskim vlastima, JP “Parkovi”, udrugama i športskim klubovima, Gorskoj službi spašavanja i svim volonterima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme za doprinos cijeloj zajednici” kazala je direktorica TZ Ljubuški.

Glas naroda

Super

Lijepo pokupili i ostavi pune vrece da se raspadnu na nasipu i da ih netko neodgovoran opet ubaci u rijeku kao i prosle god.

pokupi ih ti

Kako drugačije, brzo će pojara...

Čuvanje okoliša je zadatak svih nas, treba početi sa educiranjem u vrtiću, školi i dalje.

Jesi li provjerili kanalizaciju od restorana jeli po propisu.

Jesu, po propisu je i uredno se uliva kao takova u recipijent kao takov...

Bravo i čestitke svima

Što neko reče ,tribalo bi od vrtića počet s edukacijom a školarci bavezno svaki razred jednom mjesečno napravit akciju skupljanja smeća oko škole i na sendvić

Ja jučer pokupio dvije vreće oko otunja, nisam primijetio da je itko drugi kupio.

Akcija čišćenja korita rijeke Trebižat uspješna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari