Otvoren put većem broju donacija hrane za ljude u potrebi

ljubuski.info

Usvajanjem dopuna Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u i pratećeg Tehničkog uputstva otklonjene su sve prepreke za oslobađanje donacija hrane od plaćanja PDV-a i otvoren je put za početak implementacije.

Ove izmjene su rezultat velike kampanje koju je Fondacija Mozaik pokrenula u suradnji s partnerskim organizacijama i uz podršku Vlade SAD-a putem USAID-a, s ciljem unapređenja zakonodavstva o filantropiji u Bosni i Hercegovini.

"Početak implementacije nove regulative predstavlja značajan korak, koji pokazuje spremnost političkih predstavnica i predstavnika iz cijele Bosne i Hercegovine da djeluju konstruktivno i u najboljem interesu svih građanki i građana BiH", izjavili su iz USAID-a.

"Nakon što je USAID inicijativa 'Niko gladan. Niko sam.' premašila političke prepreke, sljedeći važan korak bio je dopuna Pravilnika i pratećeg Tehničkog uputstva koji će precizirati primjenu zakona. UINO se u cijelom ovom procesu pokazao kao konstruktivan partner, a pomoćnik direktora u Sektoru za poreze Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) Muharem Mašinović i šef Odsjeka za reviziju i kontrolu Sedin Mešinović obavili su važan posao na putu ka usvajanju jednostavnih, a izuzetno praktičnih podzakonskih akata", poručili su iz Fondacije Mozaik, koja je uz partnerske organizacije i uz podršku Vlade SAD-a inicirala veliku kampanju za unapređenje pravnog filantropskog okvira u BiH.

Ovim su postavljeni temelji da kompanije koje su i do sada pokazivale spremnost da doniraju hranu ljudima u potrebi, sada to rade više i lakše.

bljesak.info

Glas naroda

Napokon, i to zahvaljujući naporu nemoralnog zapada dok naši super moralni fratri, popovi i hodže kao i njihovi sljedbenici ni A da kažu.

Sit gladna ne razumije.Cjene su sramotne i nikad veće,a ovi statični političari dajte ostavke,narod vas proklinje jer ste bolesni gadovi...

Otvoren put većem broju donacija hrane za ljude u potrebi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari