ŽZH će biti zastupljena na najvećem društveno-odgovornom događaju u BiH

ljubuski.info

Članice Udruge žena liječenih od karciona Narcis su u petak 8 rujna od 11:00 do 13:00 sati na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu vršile registraciju građana za utrku/šetnju Race for the Cure.

Na ovaj način pridružile su se brojnim udrugama pacijentica koje su registracije organizirale u 20 gradova i općina. Race for the Cure je najveći društveno-odgovorni događaj u BiH, a utrka/šetnja za ozdravljenje održat će se 1. listopada u Sarajevu.

Županija Zapadnohercegovačka i ove godine će imati najmasnovniji odaziv s obzirom da se na put sprema pet punih autobusa.

Ovom utrkom podižemo svijest o oboljenjima raka dojke i ostalih ženskih bolesti dok registracijom pomažemo radu Udruge. Između ostaloga, Udruga redovno svake godine organizira besplatne mamografske preglede u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a to nam omogući naša krovna udruga Think Pink.

Nastoji se podići svijest o preventivnim pregledima s obzirom da žene iz nekih ruralnih područja nikada nisu od otišle na mamografski pregled. Cilj akcije je upravo to da ruralna područja dobiju mogućnosti za preglede i bilo kakvu informaciju o toj strašnoj bolesti, izjavila je predsjednica širokobriješke Udruge Narcis Antonija Galić.

Antonija Galić

Simboličnom registracijom koja iznosi 15 KM na poklon ste dobili ruksačić i time pomogli osobama oboljelim od karcinoma dojke, ali ujedno sudjelujete i u podizanju svijesti javnosti o ovom oboljenju. Dodatnom donacijom od 15 KM možete dobiti brendiranu ”Race for the Cure” majicu.

Sav prikupljeni novac od registracije bit će usmjeren za mamografske preglede u ruralnim područjima BiH, pakete prve pomoći za svaku novooperiranu ženu, psihosocijalnu podršku te druge aktivnosti.

Za ovogodišnji događaj možete se registrirati i online putem platforme raceforthecure.eu., a svi s područja Županije Zapadnohercegovačke koji žele sudjelovati u velikom događaju u Sarajevu mogu se prijaviti Udruzi Narcis na broj 063/355-574.

Udruga Narcis postoji već 20 godina te je do sada sudjelovala na svakoj utrci/šetnji Race for the Cure. Ovo će im biti 16. uzastopno sudjelovanje.

Jabuka.tv

Glas naroda

Zasto ovaj grad nema udrugu ako Mostar i Siroki a podjednak broj oboljelih?toliko mladih zena oboli u Ljubuskom a niko da pokrene udrugu

ŽZH će biti zastupljena na najvećem društveno-odgovornom događaju u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari